Bezgova čežana
Odpri galerijo
A+ A-
Za marsikoga nova kombinacija, a vredna, da pokusite.
Moja mami je doma z Gorenjskega. Pravi, da so včasih pogosto jedli čežano in vedno skupaj s krompirjevim pirejem. Res je dobra kombinacija.
Sestavine
- nekaj jabolk (3 velika ali 6 majhnih)
- 2 žlici bezgovih jagod ali 4 žlice želeja iz bezgovih jagod
- 2 dl vode
- ščepec cimeta
Priprava
1. Jabolka narežemo v posodo, dodamo vodo in osmukane bezgove jagode ali žele iz bezgovih jagod.
2. Zavremo in pustimo vreti 2 minuti.
3. Prestavimo v mešalnik in zmešamo do gladkega.
4. Postrežemo s krompirjevim pirejem.
Priporočamo še: Tako pripravite domačo »vegeto« (suha in mokra različica)
Datum Objave: 9.9.2020 ob 08:09