Bezgova čežana

Za marsikoga nova kombinacija, a vredna, da pokusite.

Moja mami je doma z Gorenjskega. Pravi, da so včasih pogosto jedli čežano in vedno skupaj s krompirjevim pirejem. Res je dobra kombinacija.

Sestavine

  • nekaj jabolk (3 velika ali 6 majhnih)
  • 2 žlici bezgovih jagod ali 4 žlice želeja iz bezgovih jagod
  • 2 dl vode
  • ščepec cimeta

Priprava

1. Jabolka narežemo v posodo, dodamo vodo in osmukane bezgove jagode ali žele iz bezgovih jagod.

2. Zavremo in pu­stimo vreti 2 minuti.

3. Prestavimo v mešalnik in zmešamo do gladkega.

4. Postrežemo s krompirjevim pirejem.

Priporočamo še: Tako pripravite domačo »vegeto« (suha in mokra različica)
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed