Odprta Kuhinja

Bezgova čežana

Cezana 1. izbor
Odpri galerijo
A+   A-
Za marsikoga nova kombinacija, a vredna, da pokusite.



Moja mami je doma z Gorenjskega. Pravi, da so včasih pogosto jedli čežano in vedno skupaj s krompirjevim pirejem. Res je dobra kombinacija.

Sestavine



  • nekaj jabolk (3 velika ali 6 majhnih)

  • 2 žlici bezgovih jagod ali 4 žlice želeja iz bezgovih jagod

  • 2 dl vode

  • ščepec cimeta


Priprava


1. Jabolka narežemo v posodo, dodamo vodo in osmukane bezgove jagode ali žele iz bezgovih jagod.

2. Zavremo in pu­stimo vreti 2 minuti.

3. Prestavimo v mešalnik in zmešamo do gladkega.

4. Postrežemo s krompirjevim pirejem.
Priporočamo še: Tako pripravite domačo »vegeto« (suha in mokra različica)
Datum Objave: 9.9.2020 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jedibezegpire krompirbezgova čežana

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.