Odprta Kuhinja

Biskvit s slivovo marmelado

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Videti je čokoladen, vendar ne vsebuje niti mrvice čokolade.



Vedno me žene misel, da bi vam predstavila nekaj novega, preprostega, a z mojim pečatom. Lahko opišem, kako je nastalo pecivo z marmelado: nekaj podobnega sem pokusila pri tašči in začelo me je zanimati, ker je, na prvo žogo, delovalo kot medenjakovo pecivo, ki mi je všeč. A zdelo se mi je premalo sočno in sem se temu posvetila. Jesen je čas, ko nezavedno začnemo pogosteje pripravljati tople napitke – in ob njih skoraj ne sme manjkati košček peciva. Moje mnenje je tudi, da nekatera peciva nasploh moramo ponuditi ob skodelici toplega napitka in jih s tem namenom tudi spečemo.

Sestavine


- 2 jajci, 4 žlice ruma, 4 žlice olja
- 6 zvrhanih žlic domače slivove marmelade
- lupinica 1 neškropljene limone
- 170 g sladkorja
- 250 ml mleka
- žlica sode bikarbone
- 30 g ovsenih kosmičev (drobnih)
- 270 g moke
- črno grozdje

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pri­pravimo pekač (lahko okrogel, pravokoten, po želji).

2. V skledi pomešamo vse sestavine in vlijemo v naoljen ter z moko potresen pekač.

3. Pečemo 40 minut, nato pecivo delno ohladimo, preden ga prestavimo na krožnik.

4. Ponudimo ob sladki smetani in kozarcu, skodelici pijače.
Priporočamo še: Čokoladna panakota z aromatičnimi vročimi slivami

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 2.10.2019 ob 08:10

Več iz te teme:

slivebiskvitslivova marmelada

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.