Biskvit s slivovo marmelado

Videti je čokoladen, vendar ne vsebuje niti mrvice čokolade.

Vedno me žene misel, da bi vam predstavila nekaj novega, preprostega, a z mojim pečatom. Lahko opišem, kako je nastalo pecivo z marmelado: nekaj podobnega sem pokusila pri tašči in začelo me je zanimati, ker je, na prvo žogo, delovalo kot medenjakovo pecivo, ki mi je všeč. A zdelo se mi je premalo sočno in sem se temu posvetila. Jesen je čas, ko nezavedno začnemo pogosteje pripravljati tople napitke – in ob njih skoraj ne sme manjkati košček peciva. Moje mnenje je tudi, da nekatera peciva nasploh moramo ponuditi ob skodelici toplega napitka in jih s tem namenom tudi spečemo.

Sestavine

– 2 jajci, 4 žlice ruma, 4 žlice olja
– 6 zvrhanih žlic domače slivove marmelade
– lupinica 1 neškropljene limone
– 170 g sladkorja
– 250 ml mleka
– žlica sode bikarbone
– 30 g ovsenih kosmičev (drobnih)
– 270 g moke
– črno grozdje

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pri­pravimo pekač (lahko okrogel, pravokoten, po želji).

2. V skledi pomešamo vse sestavine in vlijemo v naoljen ter z moko potresen pekač.

3. Pečemo 40 minut, nato pecivo delno ohladimo, preden ga prestavimo na krožnik.

4. Ponudimo ob sladki smetani in kozarcu, skodelici pijače.

Priporočamo še: Čokoladna panakota z aromatičnimi vročimi slivami

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana