
Videti je čokoladen, vendar ne vsebuje niti mrvice čokolade.
Vedno me žene misel, da bi vam predstavila nekaj novega, preprostega, a z mojim pečatom. Lahko opišem, kako je nastalo pecivo z marmelado: nekaj podobnega sem pokusila pri tašči in začelo me je zanimati, ker je, na prvo žogo, delovalo kot medenjakovo pecivo, ki mi je všeč. A zdelo se mi je premalo sočno in sem se temu posvetila. Jesen je čas, ko nezavedno začnemo pogosteje pripravljati tople napitke – in ob njih skoraj ne sme manjkati košček peciva. Moje mnenje je tudi, da nekatera peciva nasploh moramo ponuditi ob skodelici toplega napitka in jih s tem namenom tudi spečemo.
Sestavine
– 2 jajci, 4 žlice ruma, 4 žlice olja
– 6 zvrhanih žlic domače slivove marmelade
– lupinica 1 neškropljene limone
– 170 g sladkorja
– 250 ml mleka
– žlica sode bikarbone
– 30 g ovsenih kosmičev (drobnih)
– 270 g moke
– črno grozdje
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo pekač (lahko okrogel, pravokoten, po želji).
2. V skledi pomešamo vse sestavine in vlijemo v naoljen ter z moko potresen pekač.
3. Pečemo 40 minut, nato pecivo delno ohladimo, preden ga prestavimo na krožnik.
4. Ponudimo ob sladki smetani in kozarcu, skodelici pijače.
Priporočamo še: Čokoladna panakota z aromatičnimi vročimi slivami
Fotografija: Eva Legiša