Bistra česnova juha: naša zaveznica, ko smo prehlajeni
Odpri galerijo
A+ A-
Česnova juha, ki nam pomaga, ko nas pesti prehlad. Privoščimo si jo kar iz skodelice, kot bi sicer pili čaj ali vročo limonado.
Za večji učinek v skodelo juhe dodajte še malce svežega nasekljanega česna.
Bistra česnova juha
- 2 glavi česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 skodelic vode
- šopek zelišč (žajbelj, peteršilj, timijan, rožmarin)
- kos pora
- košček čilija ali feferona
- sol in poper po okusu
Priprava
1. Glavico česna razdelimo na posamezne stroke, jih olupimo in nato rahlo stremo z nožem.
2. Česen popražimo na oljčnem olju, da postane zlate barve. Pazimo, da se ne zažge, sicer bo juha grenka.
3. Dodamo 8 skodelic vode in zavremo.
4. Drugo glavo česna le prepolovimo, ne lupimo. Dodamo jo v jušni lonec skupaj s svežimi zelišči, porom in konico feferona.
5. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da mešanica vre nepokrito 60 minut. Česen mora biti mehak in tekočina se mora zmanjšati skoraj za polovico.
6. Solimo in popramo po okusu.
7. Jušno mešanico precedimo in pijemo v skodelici.
Priporočamo še: Doma pripravljene kocke za pomoč imunskemu sistemu
M. D.
Naslovna fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images
Datum Objave: 9.1.2023 ob 08:01