Odprta Kuhinja

Bogato nadevan sendvič #vegansko

Odpri galerijo
A+   A-
Sendviči so preprosto najboljši!


Sestavine (za 3)


- 6 kosov kruha
- krompir
- olje
- sol in poper
- čili
- suh origano
- jajčevec
- čebula
- pol žličke sladkorja
- žlica rdečega vina
- dobra zrnata gorčica
- glavica rdečega radiča
- 3 kisle kumarice
- žlica arašidovega masla
- žlica oljčnega olja
- žlica zrnate gorčice

Priprava


1. Krompir, narezan na koščke, skuhamo skoraj do mehkega v slani vodi, dobro odcedimo in ocvremo v vroči ponvi. Med praženjem ga močno začinimo s poprom, suhim origanom in čilijem. Pražimo le toliko, da se osuši.

2. Jajčevce narežemo in posolimo, da se spotijo, nato jih obrišemo in popečemo, idealno na žaru, da niso preveč mastni.

3. Čebulo narežemo na kolobarje in jo rjavo zapečemo s soljo in sladkorjem, vmes zalivamo z rdečim vinom ali pokapamo z dobrim vinskim kisom.

4. Rdeč radič in kisle kumarice drobno narežemo. Zmešamo arašidovo maslo, oljčno olje, sol in poper, radič in kumarice. Lepljiv, gost namaz ima v sendviču vlogo povezovalca, drži preostale sestavine.

5. Rezine kruha opečemo v opekaču ali na železni ponvi, ki smo jo rahlo premazali z oljem za cvrtje (prenese visoke temperature in se ne dimi). Rezino kruha obložimo s tretjino karamelizirane čebule, čez namažemo tretjino arašidovega namaza z radičem in kislimi kumaricami, nadaljujemo s toplim krompirjem, ki bo omilil grenkobo radiča, končamo z rezinami jajčevca. Sendvič pokrijemo z opečenim kruhom, ki smo ga premazali z gorčico, in rahlo stisnemo. Tako naredimo še dva sendviča.
Priporočamo še: Najpopularnejši recept za bučni kolač na družbenih omrežjih ta hip

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 26.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jediveganskosendvič

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja