Odprta Kuhinja

Božanska mocarelina smrečica, ki je pripravljena v manj kot eni uri

kasia2003/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Krasen novoletni prigrizek ali pa le okusna malica v prednovoletnem času.


V teh dneh se vse vrti okoli praznikov. Lučke, okraski, piškoti, smrečice. Praznično vzdušje iz dneva v dan narašča, zato predlagamo recept, ki bo odštevanje dni do božiča še popestril. Gre za mamljivo mehko in izjemno okusno mocarelino smrečico – bliskovito pečene štručke, oblikovane v božično drevesce, napolnjeno z nežnim sirovim polnilom. Smo vas kupili?

Potem nam verjetno ni treba navduševati še z dejstvom, da boste za vse skupaj potrebovali le pičlih 40 minut. Pri pripravi bomo namreč malce pogoljufali in smrečico naredili iz že kupljenega zavitka testa za pico. Seveda ga lahko pripravite tudi sami, a v tem primeru bo vse skupaj trajalo malce dlje. Najbolje, da se kar lotimo dela in na pult prinesemo spodaj naštete sestavine, ki najverjetneje že čakajo v vašem hladilniku.

Sestavine



  • zavitek testa za pico

  • jajce (za premazovanje, dodamo mu žlico vode)

  • mocarela

  • 60 g stopljenega masla

  • pol skodelice ribanega parmezana

  • žlica sekljane bazilike

  • žlica sekljanega peteršilja

  • žlica sekljanega rožmarina


Priprava


1. Pečico ogrejemo na 230 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko. Mocarelo natrgamo na majhne koščke.

2. Na pomokani površini raztegnemo testo za pico in ga razrežemo na dva dela. Vsakega nato še dodatno razpolovimo in tako nadaljujemo, dokler ne dobimo 33 majhnih kvadratkov testa.

3. V vsak kvadratek položimo košček mocarele, konce testa zlepimo skupaj in oblikujemo kroglico. Odložimo jo na pekač tako, da bo zlepljen del obrnjen navzdol. Kroglice eno zraven druge postavljamo tako, da dobimo obliko smrečice.

4. Smrečico po vrhu premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu dodali žlico vode. Nato vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut.

5. V skodelici zmešamo zelišča in stopljeno maslo. Ko je smrečica pečena, zeliščno maslo premažemo po njeni površini. Postrežemo v družbi paradižnikove omake.
Preberite še: Preprosta rešitev, kako na praznični pojedini navdušite vegetarijanskega ali veganskega gosta

Fotografija: bhofack2/Getty Images
Datum Objave: 12.12.2022 ob 08:12

Več iz te teme:

mocarelatesto za picosmrečica

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.