Božanska omleta v 90 sekundah
Odpri galerijo
A+ A-
V novem letu bo prav prišel tudi kakšen nov recept za pripravo jajc, se strinjate?
Tajska omleta je izjemno preprosta, zanjo potrebujemo le nekaj sestavin, pripravljena pa je v rekordno malo časa. Odličen zajtrk za nora jutra med tednom ali pa len obrok za sobotno dopoldne. In da ne pozabimo omeniti, da je bistvo tokratne različice to, da je omleta zunaj ravno prav hrustljava, znotraj pa mehka in kremasta. Takšni teksturi bo botroval tudi ščepec koruznega škroba.
Tajska omleta
- 2 veliki jajci
- pol čajne žličke kisa ali soka limete
- 1 žlica ribje omake
- 1 žlica vode
- 1 žlica riževe moke ali koruznega škroba
- olje za ponev
Priprava
1. V posodi zmešamo jajca, kis ali limeto, ribjo omako, vodo in škrob. Žvrkljamo z vilicami, da zmes postane penasta.
2. Segrejemo ponev ali vok, dodamo olje in ko je vroče, vlijemo jajčno zmes.
3. Jajčna masa se bo začela dvigovati. Po 20 sekundah omleto obrnemo in pečemo še 20 sekund na drugi strani.
4. Na zunaj hrustljavo omleto odstranimo s ponve in postrežemo na krožnik. Po želji dodamo žličko kremnega sira in vse skupaj potresemo s sveže natrganimi zelišči.
Preberite še: Doma pripravljene kocke za pomoč imunskemu sistemu
Fotografija: Sebalos/Getty Images
Povzeto po miss7.hr
Datum Objave: 9.1.2023 ob 08:01