Odprta Kuhinja

Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom

Crepe Suzette with orange sauce for a delicious breakfast, selective focus.
Odpri galerijo
A+   A-
Večno aktualen posladek, tokrat v omamni in bogati zimski različici.


Sestavine za osem velikih


- 3,5 dl mleka
- 15 dag bele moke
- ½ dl piva
- 2 jajci
- 2 žlici raztopljenega masla
- 1/3 dcl pomarančnega likerja
- 2 žlički sladkorja
- ščepec soli

Masleni preliv
- 20 dag masla
- 10 dag sladkorja
- sok 1 pomaranče
- sok 1 limone
- lupinica 1/2 ekološke pomaranče
- lupinica 1/2 ekološke limone
- 1/3 dl pomarančnega likerja

Priprava


1. Moko, sladkor in ščepec soli v skledi pomešamo, dodamo jajci, pivo in mleko. Zmešamo z metlico za stepanje, da dobimo gladko testo. Prilijemo raztopljeno maslo in šilce pomarančnega likerja ter še enkrat dobro premešamo. Pustimo počivati vsaj pol ure.

2. Medtem pripravimo preliv. Drobno nastrgamo pomarančno in limonovo lupinico in jo namočimo v šilce pomarančnega likerja. Ožmemo pomarančo in limono ter sok skupaj s sladkorjem blago segrejemo. Dodamo maslo in mešamo toliko časa, da se popolnoma raztopi. Na koncu prilijemo liker skupaj z lupinico. Odstavimo.

3. V ponvi segrejemo košček masla, odvečno maščobo odlijemo in v vročo ponev vlijemo zajemalko testa ter spečemo palačinko. Napečemo jih, kolikor je pač testa.

4. Tople palačinke porazdelimo po krožnikih in jih bogato prelijemo s toplim maslenim prelivom.
Priporočamo še: Po korakih: flambiranje sladic

Recept: Klemen Košir
Fotografija je simbolična: Getty Images
Datum Objave: 5.2.2019 ob 09:02

Več iz te teme:

pomarančapalačnike

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja