Odprta Kuhinja

Božanski nadevan piščančji file v ovoju iz pancete

A+   A-
Svetujemo, da naredite dvojno količino.



Priprava: 5 minut; čas peke: 25–30 minut.

Sestavine



  • 2 cela piščančja fileja brez kosti in kože (ali 4 polovičke)

  • vsaj 100 g dolgih rezin pancete

  • 100 g mocarele (velika krogla)

  • 50 g parmezana, žlica gorčice z gorčičnimi semeni


Priprava


1. Mocarelo narežemo na majhne kocke, parmezan naribamo in oboje damo v posodico. Dodamo gorčico, dobro premešamo. To je nadev. Zavitek pancete odpremo, da se prezrači in bomo rezine lažje ločili. Pekač po potrebi rahlo namastimo z oljem. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Meso razrežemo na pol ali uporabimo polovičke. V vsak kos zarežemo po dolgem, vendar ne povsem, le toliko, da dobimo žep, v katerega damo četrtino nadeva. Nato vsak kos ovijemo v dve ali tri rezine pancete in ga položimo na pekač.

3. Ko pripravimo vse kose mesa, pekač porinemo v segreto pečico in pečemo 20 minut, nato temperaturo zvišamo na 220 stopinj in pečemo 5–10 minut, da se panceta hrustljavo zapeče in sredica mesa doseže 72 stopinj.

4. Ponudimo s kuhanimi njoki iz trgovinskega zamrzovalnika in solato iz naribanega korenja.
Nasvet: Meso ovijte s panceto tako, da je kos čim bolj enakomerno debel; po potrebi spodvihajte konce.

Opomba: Ne skrbite – meso bo dovolj slano zaradi slanih dodatkov v nadevu in ovoju.

Naredimo vnaprej: Meso lahko nadevate in ovijete že dan prej in shranite v hladilniku do naslednjega dne, ko ga le še spečete. Prav tako lahko spečete dvojno količino jedi, kakor sem naredila za fotografijo. Kar bo ostalo, naslednji dan pogrejte in ponudite v rižoti skupaj z omako, ki se ujame v pekaču. Ali hladno narežite in dodajte v solato, brez težav uporabite tudi v sendviču za malico ...

Naslovna fotografija: Krištof Koman

 
Datum Objave: 20.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: