Božanski poljubčki z arašidovim maslom, ki jih je preprosto speči

Še ena vrsta piškotov, ki vas bo navdušila.

Tokrat pečemo arašidove poljubčke, krhke piškote odličnega okusa, ki jim piko na i doda čokoladni kupček. Priprava je čisto preprosta, še preden pa začnemo s peko, vas želimo opozoriti na nekaj podrobnosti. Te bodo končni rezultat občutno izboljšale.

Jajca in maslo pred peko segrejte na sobno temperaturo, saj boste tako preprečili, da bi se piškoti kasneje drobili. Če je masa za piškote videti pretrda, ji dodajte nekaj kapljic mleka. Maso za testo lahko tudi zamrznete in piškote brez težav naredite kdaj drugič.

Sestavine

  • 380 g bele moke
  • pol čajne žličke sode bikarbone
  • pol čajne žličke pecilnega praška
  • pol čajne žličke soli
  • 230 g masla
  • 230 g arašidovega masla
  • 135 g temno rjavega sladkorja
  • 135 g belega sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 čajni žlici vaniljevega izvlečka
  • 1 žlica mleka (če bo masa pretrda)
  • 900 gramov čokoladnih poljubčkov, čokoladnih kapljic ali druge čokolade

Priprava

1. Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija in dva pekača obložite s papirjem za peko.

2. V posodi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol. Postavite na stran.

3. V posodi od kuhinjskega pomočnika zmiksajte arašidovo in navadno maslo, dokler ne nastane enotna zmes. Trajalo bo približno 2 minuti.

4. Dodajte oba sladkorja in stepajte 2 do 3 minute, dokler tekstura ne postane svetlejša.

5. Dodajte jajca in vaniljo ter miksajte minuto, dokler vse skupaj ni povsem gladko.

6. Izklopite kuhinjskega pomočnika in v maso dodajte moko. Nato ga ponovno prižgite na najnižjo hitrost in mešajte, da zmes postane gladka.

7. Če je vse skupaj videti pretrdo, dodajte žlico mleka.

8. Testo zavijte v folijo in ga shranite v hladilniku za 30 minut oziroma dokler testo ni dovolj hladno, da ga lahko oblikujemo v kepice.

9. Testo oblikujte v kroglice s približno dvema centimetroma premera in jih položite na pladenj. Naj bodo dovolj narazen, saj se bodo piškoti v pečici razlezli.

10. Pecite na 190 stopinjah Celzija 8 minut. Nato na vsak piškot postavite čokoladni poljubček ali košček čokolade in ga malce pritisnite v piškot. Postavite nazaj v pečico za še 2 minuti.

Poskusite še: VIDEO: Čokoladna zlivanka v 20 minutah

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed