Božične miške
Odpri galerijo
A+ A-
Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je mogoče kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Sladki izbor lahko dobro predelamo, če v njegove vrste postavimo božične miške. Ocvrti glodavci se običajno na mizah pojavijo na drugem koncu zime, a jim zlahka nadenemo bolj praznična oblačila.
Sestavine
- 180 g božičnega jogurta
- 1 jajce
- 40 g sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- žlica ruma
- lupinica pol limone
- 200 g bele pšenične moke
- pol vrečke pecilnega praška
- žlička cimeta
- 2 pesti grobo nasekljanih orehov
- pest suhih brusnic
Drugo
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu
Priprava
- Božični jogurt zmešamo z jajcem, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, nastrgano lupinico pol limone in rumom.
- V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in cimet.
- Suhe sestavine primešamo k mokrim.
- Na koncu v zmes stresemo še pest suhih brusnic in dve pesti grobo nasekljanih orehov.
- Cvrtje: v lonec nalijemo za približno 4–5 cm olja in ga pristavimo na srednji do močan ogenj.
- Ali je olje dovolj vroče, preverimo s kuhalnico – pomočimo jo v olje, okoli nje pa morajo nastajati mehurčki.
- Z eno žlico zajamemo malo mase, z drugo jo postrgamo v olje.
- Postopek ponavljamo, dokler v olju ne cvrči gruča mišk.
- Ko se bodo ocvrle na eni strani, se bodo same obrnile. Počakamo, da se zlato rjavo ocvrejo še na drugi strani, nato jih poberemo iz piskra in stresemo v posodo, obdano s papirnatimi brisačkami.
- Miške posujemo s sladkorjem v prahu in jih pomlatimo ali postrežemo še vroče.
Priporočamo še: Čokoladni trikotniki: klasika, brez peke
Datum Objave: 8.12.2024 ob 06:12