Božični kruh, ki bo polepšal vsako praznično omizje

Praznični utrinek z bloga Domaćica se je utrnil tudi pri nas. Sanja Mijac z nami deli recept za božični kruh, s katerim boste lahko blesteli te praznike.

Pogovarjali smo se s Sanjo Mijac, priljubljeno hrvaško blogerko, ki s svojim neverjetno lepim in za bralce uporabnim blogom Domaćica osvaja brbončice vseh nas, ki radi kuhamo. Nismo se mogli upreti pogledu na njen božični kruh, zato ga vsem nam v slast izpostavljamo še tukaj.

Sestavine

  • 1 dl mleka
  • 2 dl vode
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 400 g gladke moke
  • 100 g ostre moke
  • pol žlice soli
  • 2 žlici jogurta
  • 1 žlica svinjske ali katere druge masti

Priprava

1. Vodo in mleko malce segrejemo, saj morata biti za pripravo mlačna. Vse sestavine zmešamo v skledi in zgnetemo gladko testo.

2. Testo nato pustimo na toplem približno eno uro, da vzhaja na dvakratno velikost.

3. Vzhajano testo premešamo, kruh oblikujemo v venec (kot je prikazano v videoposnetku spodaj) in s škarjami zarežemo v venec, da oblikujemo ‘liste’.

4. Venec položimo na pekač, obložen s peki papirjem, kjer še nekaj časa počiva, nato ga damo v ogreto pečico na 180 °C. Kruh pečemo približno 45 minut.

Namig: Namesto bele lahko po želji uporabite tudi drugo moko, pri kateri pa po potrebi glede na tip moke dodajte količino vode.
Beti Burger
Beti Burger

Kakor se mi vsaka priložnost zdi dober razlog za peko torte ali pite, se vsaka moja »izgubljena« misel ponavadi znajde pri hrani in preizkušanju receptov.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed