Odprta Kuhinja

Bralka priporoča: Polenta s sardelami in slanino

Odpri galerijo
A+   A-
Nekakšna pica, ki bo zažarela na vaši mizi. To je recept, s katerim ne boste zgrešili.



V bistvu klasična kombinacija, ribe plus polenta, je v predlogu naše bralke Marije Šalehar dobila čisto novo obliko. Polento razporedimo v »pico«, okrogel podstavek, in nanj nadevamo kombinacijo paradižnika, sardel, slanine in kaper. Tudi te slednje ne bodo škodovale v nobenem receptu: dodajo nekaj slanosti in gurmanskega okusa v še tako pusto paradižnikovo omako, na kakršne smo pogosto obsojeni, dokler nam po vrtovih ne dozori domač pridelek. Da o slanini sploh ne govorimo. Tu res ni sestavine, ki bi lahko razočarala z okusom.

Sestavine


- 25 dag koruznega zdroba
- voda, sol, poper
- 20 dag paradižnikove polpe
- žlička sesekljanega rožmarina
- 20 dag očiščenih sardel
- 10 dag mesnate slanine
- pest češnjevih paradižnikov
- 15 dag mocarele
- malo kaper, listi bazilike
- olje za premaz pekača

Priprava


1. Skuhamo gosto polento po navodilih proizvajalca. Kuhano stresemo v okrogel pekač premera 26 cm, premazan z oljem, in enakomerno poravnamo. Pustimo, da se ohladi in strdi.

2. Paradižnikov pire zmešamo z drobno sesekljanim rožmarinom, soljo in poprom. Premažemo po strjeni polenti.

3. Osušene sardele razporedimo po paradižniku in prekrijemo s slanino. Vmes razporedimo polovičke češnjevih paradižnikov, kapre in narezano mocarelo.

4. Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, 15–20 minut.
Priporočamo še: 5 osnovnih poletnih receptov, ki jih morate poznati

Recept: Marija Šalehar
Fotografija: Uroš Hočevar
Datum Objave: 26.7.2019 ob 09:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja