
Samo ključnega: tistega, ki zate najbolj uteleša poletje, smo rekli avtorjem, ki redno prispevajo ideje za Odprto kuhinjo.
In čeprav se to zdijo recepti, ki jih vsi že poznamo – ali ni tako, da jih je vseeno dobro imeti pri roki? Ne boste verjeli – niso samo ribe in morski sadeži!
Solata s hobotnico in krompirjem
Lahkoten obrok za štiri do šest jedcev. Tako hobotnica ne bo postala trda!
Parmigiana di melanzane
Po naše: zapečeni jajčevci s parmezanom. Za štiri. Izbor Mojce Koman. Prav presenečeni smo bili, ampak je fino!
Škampi na buzaro
Izbor Tamare Ružić (Gourmantica). Največja sladokuska med nami, ko gre za morsko hrano, njo smo vprašali prvo.
Riba v soli
Popolno pečena in sočna riba, katere meso bo kar samo padlo s kosti.
Fokača z rožmarinom
Za spomin na našo morsko vasico, ki je potopljena v planjave samega rožmarina. Otročje preprosto, ampak začeti je treba dan prej.
Preverite še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Fotografije: Shutterstock, Getty Images, Tamara Ružić