Brancinov pate s pehtranom

Poglej galerijo
5 Fotografij
Brancinov pate s pehtranom

Foto: Tomo Jeseničnik

Brancinov pate s pehtranom

Foto: Tomo Jeseničnik

Brancinov pate s pehtranom

Foto: Tomo Jeseničnik

Brancinov pate s pehtranom

Foto: Tomo Jeseničnik

Brancinov pate s pehtranom

Foto: Tomo Jeseničnik

Kaj narediti s pečenim ribjim filejem, ki nam ostane?

Ana Šušteršič iz Hiše kulinarike Jezeršek nam tokrat predlaga brancinov pate s pehtranom, ki lahko po domače rečemo kar ribji namaz.

Sestavine

– brancinov oziroma ribji file, ki nam ostane in ga nočemo zavreči
– polnomastna skuta ali smetanov sirček
– na drobno narezan pehtran ali poljubno zelišče
– limonov ali limetin sok
– sol in sveže mlet poper

Priprava

1. Pečenemu ribjemu fileju odstranimo kožo In ga na drobno nasekljemo ali damo v multipraktik.

2. Dodamo skuto, smetanov sirček in preostale sestavine.

3. Vse skupaj dobro premešamo.

Kako namaz postrežemo?

Namaz postrežemo s popečenimi kruhki, svežimi zelišči in poletno zelenjavo z domačega vrta, kot so bučke, redkvica, češnjev paradižnik, mlad korenček …

Anin predlog iz prve roke: Če nam je ostalo kaj fižola, namesto skute ali smetanovega sirčka za namaz uporabimo tudi tega.

Količine prilagodimo količini ribjega fileja: uporabite toliko skute ali smetanovega sirčka, kolikor imate ribjega fileja.

Preverite še: Fokača z rožmarinom

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.