Breskova marmelada s sivko

Vredno poskusiti, res!

Sestavine

– 700 g breskev (meso)
– 4 osmukani cvetovi sivke
– sok pol limone
– 250 g želirnega sladkorja (2:1)

Priprava

1. Breskvam odstranimo peške in jih v lonec narežemo na manjše koščke. Potresemo z osmukanimi sivkinimi cvetovi.

2. Breskve prelijemo z limonovim sokom in damo kuhat.

3. Po približno 45 minutah s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo želirni sladkor in kuhamo še približno 20 minut. Proti koncu dodamo za noževo konico soli in premešamo.

4. Kozarce segrejemo in v tople natočimo vročo marmelado. Pokrove premažemo z žganjem, zapremo in kozarce prekrijemo z odejo.

5. Pustimo, da se marmelada popolnoma ohladi.

6. Marmelado hranimo v hladilniku.

Priporočamo še:  VIDEO: Najboljša marelična marmelada z malo sladkorja

Fotografija: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed