Breskova marmelada s sivko

Vredno poskusiti, res!

Sestavine

– 700 g breskev (meso)
– 4 osmukani cvetovi sivke
– sok pol limone
– 250 g želirnega sladkorja (2:1)

Priprava

1. Breskvam odstranimo peške in jih v lonec narežemo na manjše koščke. Potresemo z osmukanimi sivkinimi cvetovi.

2. Breskve prelijemo z limonovim sokom in damo kuhat.

3. Po približno 45 minutah s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo želirni sladkor in kuhamo še približno 20 minut. Proti koncu dodamo za noževo konico soli in premešamo.

4. Kozarce segrejemo in v tople natočimo vročo marmelado. Pokrove premažemo z žganjem, zapremo in kozarce prekrijemo z odejo.

5. Pustimo, da se marmelada popolnoma ohladi.

6. Marmelado hranimo v hladilniku.

Priporočamo še:  VIDEO: Najboljša marelična marmelada z malo sladkorja

Fotografija: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana