Jajčni mafini z brokolijem in feto
Odpri galerijo
A+ A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.
Sestavine:
- 8 velikih jajc, OKUS podeželja
- 1 čebula, s HOFER tržnice
- 400 g kuhanega brokolija, ostanek iz hladilnika
- 100 g feta sira, BIO natura
- 1 pest svežega peteršilja, s HOFER tržnice
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke mletega popra, Le Gusto
- 1 čajna žlička česna v prahu
Priprava:
- Pečico predhodno segrejemo na 180°C in namastimo pekač za peko mafinov.
- Pripravimo zelenjavo. Čebulo olupimo in sesekljamo na majhne koščke. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
- V veliki posodi ubijemo jajca in jih dobro razžvrkljamo. K jajčni zmesi nato dodamo sesekljano čebulo, peteršilj, brokoli, nadrobljen feta sir, česen v prahu, sol in poper.
- Vse skupaj dobro premešamo.
- Pripravljeno zmes enakomerno razdelimo v modelčke za mafine, ki jih napolnimo do 2/3.
- Pekač z maso postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
- Ko so pečeni, jih nekoliko ohladimo in po želji serviramo z dodatnim nadrobljenim feta sirom.
- Potem pa samo še uživamo in dober tek.
Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.
Preberite tudi:
Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami
Ajdov puding brez kuhanja
Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti
Naročnik oglasne vsebine je HOFER
Datum Objave: 14.11.2023 ob 14:11