Odprta Kuhinja

Kot bi jo pripravila babica: zelo okusna piščančja juha

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine:

  • 300 g pečenega piščanca, FER podeželje, ostanek iz hladilnika
  • 4 veliki krompirji, s HOFER tržnice
  • 1 čebula, s HOFER tržnice
  • 100 g graha, Nature’s Gold
  • 100 g koruze, Nature’s Gold
  • 4 korenčki, s HOFER tržnice
  • 2 žlici olivnega olja, BIO natura
  • 2 stroka česna, s HOFER tržnice
  • 1000 ml piščančje jušne osnove
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke popra, Le Gusto
  • 1 pest svežega peteršilja, s HOFER tržnice, dodatno za serviranje

Priprava:

  • Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke 2 cm x 2 cm. Korenčke olupimo in narežemo na drobne kocke 0,5 cm x 0,5 cm ali kolobarje. Peteršilj operemo, dobro osušimo in drobno nasekljamo.
  • V večji lonec dodamo olivno olje ter v njem prepražimo čebulo in česen. Pražimo nekaj minut, dokler se ne zmehčata.
  • V lonec dodamo narezan krompir, ki ga prelijemo s piščančjo jušno osnovo.
  • Vse skupaj segrejemo do vretja in kuhamo 12-15 minut oz. dokler se krompir ne skuha. Ko je krompir kuhan, odstranimo lonec s štedilnika.
  • Juho s paličnim mešalnikom zmiksamo, da postane gladka in kremasta. Po želji nekaj kosov krompirja prihranimo celih.
  • Juho postavimo nazaj na štedilnik in vanjo dodamo narezan korenček, grah, koruzo, sol in poper. Vse skupaj zavremo in kuhamo naslednjih 15 minut oz. dokler se zelenjava ne zmehča.
  • Z vilico natrgamo pečenega piščanca in ga na koncu vmešamo v juho skupaj z nasekljanim peteršiljem. Kuhamo ravno toliko časa, da se piščanec segreje.
  • Vse skupaj premešamo in takoj postrežemo z dodatnim peteršiljem.
  • Potem pa samo še uživamo in dober tek.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. S kuhanjem po tem receptu boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.

 

Preberite tudi: 

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami 

Ajdov puding brez kuhanja 

Hitro pripravljen jajčni namaz za vse priložnosti 

Jajčni mafini z brokolijem in feto


Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Datum Objave: 14.11.2023 ob 14:11

Več iz te teme:

receptHoferpiščančja juhaHrana na dobri potibrez ostankov

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja