Odprta Kuhinja

Omleta iz nedeljskega krompirja

Foto: Tomo Jeseničnik Dan star krompir ni za v pomije! Prepražimo ga na poru.
Odpri galerijo
A+   A-
Porabimo nedeljske ostanke hrane.

 

 

Sestavine (za eno ponev)


- 2 velika krompirja od prejšnjega dne
- 1 por, narezan na rezine (tudi zeleni del)
- drobnjak, narezan na drobno
- maslo in olje
- čili ali kajenski poper
- sol

 

 

 

Sestavine za jajčni preliv


- 5 jajc
- 1 zvrhana žlica kisle smetane
- 0,5 litra mleka
- 1 žlica moke

Foto: Tomo Jeseničnik Še prelijemo z jajčno mešanico in jed bo kmalu nared.
Foto: Tomo Jeseničnik Še prelijemo z jajčno mešanico in jed bo kmalu nared.

 

 

Priprava


1. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo por in krompir, ki ju bogato začinimo s kajenskim poprom in posolimo.
2. Pripravimo jajčno mešanico za preliv: razžvrkljamo jajca, mleko in moko.
3. Ko krompir začenja dobivati skorjico, ga prelijemo z jajčno mešanico in ga s ponvijo postavimo v pečico na 200 stopinj, da dobi zlatorumeno skorjico.

 

 

Namig: Za to jed izberite ponev, ki jo lahko damo v pečico.

 

 

Nasvet iz prve roke: Ponedeljkovo kosilo planirajte vnaprej in že v nedeljo skuhajte kakšen krompir več. Prihranili boste na času in energiji.

 

 

Priporočamo še: Kuhana govedina na palačinkah


Recept: Ana Šušteršič
Fotografija: Tomo Jeseničnik

 

Datum Objave: 3.10.2023 ob 14:10

Več iz te teme:

krompirzerowaste

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.