Omleta iz nedeljskega krompirja
![Foto: Tomo Jeseničnik Dan star krompir ni za v pomije! Prepražimo ga na poru.](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1542388.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Porabimo nedeljske ostanke hrane.
Sestavine (za eno ponev)
- 2 velika krompirja od prejšnjega dne
- 1 por, narezan na rezine (tudi zeleni del)
- drobnjak, narezan na drobno
- maslo in olje
- čili ali kajenski poper
- sol
Sestavine za jajčni preliv
- 5 jajc
- 1 zvrhana žlica kisle smetane
- 0,5 litra mleka
- 1 žlica moke
![Foto: Tomo Jeseničnik Še prelijemo z jajčno mešanico in jed bo kmalu nared.](/media/images/20231025/1542390.width-660.jpg)
Foto: Tomo Jeseničnik Še prelijemo z jajčno mešanico in jed bo kmalu nared.
Priprava
1. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo por in krompir, ki ju bogato začinimo s kajenskim poprom in posolimo.
2. Pripravimo jajčno mešanico za preliv: razžvrkljamo jajca, mleko in moko.
3. Ko krompir začenja dobivati skorjico, ga prelijemo z jajčno mešanico in ga s ponvijo postavimo v pečico na 200 stopinj, da dobi zlatorumeno skorjico.
Namig: Za to jed izberite ponev, ki jo lahko damo v pečico.
Nasvet iz prve roke: Ponedeljkovo kosilo planirajte vnaprej in že v nedeljo skuhajte kakšen krompir več. Prihranili boste na času in energiji.
Priporočamo še: Kuhana govedina na palačinkah
Recept: Ana Šušteršič
Fotografija: Tomo Jeseničnik
Datum Objave: 3.10.2023 ob 14:10