Bruskete z umešanimi jajci in pečenimi češnjevci
A+ A-
Zajtrk, kot bi si ga privoščili v Italiji.
Sestavine za 4 osebe
- 4 jajca
- 2 žlici kremnega sirčka
- oljčno olje
- strok česna
- sol in poper
- 4 kosi kruha ali več manjših
- vejica češnjevih paradižnikov
- vejica timijana
Priprava
1. Paradižnike na pekaču prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem in malce posolimo. Postavimo jih v pečico, segreto na 200 stopinj za približno 20 minut.
2. Ko se paradižniki pečejo in postajajo vedno slajši, pripravimo ostale dele jedi. Jajca dobro razžvrkljamo in jih spečemo v teflonski ponvi na srednji temperaturi. Med rednim mešanjem po malem dodajamo kremni sirček. Na koncu dodamo še malce timijana ali drugih zelišč. Jajca odstavimo z ognja, ko še niso popolnoma zakrknjena (se še svetijo).
3. Kruh popečemo, ga natremo s strokom česna in pokapljamo z malce oljčnega olja.
4. Na vsak košček kruha najprej dodamo umešana jajčka, posolimo in popramo, pokapljamo s sokom, ki je nastal med peko paradižnika, in obložimo s pečenim češnjevcem ali dvema. Okrasimo z vejico timijana, postrežemo in uživamo v dolgem sobotnem zajtrku.
Priporočamo še: Najboljša umešana jajčka z namigi Ane Žontar Kristanc
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 17.3.2018 ob 07:03