Buča v pečici namesto krompirja
Odpri galerijo
A+ A-
Smešno preprosta jed, ki bo iz pečice izvabila čudovite dišave. Na vaš krožnik pa prinesla okusen grižljaj.
Pečena buča
- 1 kg buče (muškatna ali katera druga velika buča)
- po želji dodatki: sol, poper, maslo, bučno olje, žajbelj
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Buči odstranimo semenje in jo razrežemo na večje kose, približno na 15 x 15 cm.
2. Kose zložimo na pekač in pekač porinemo v pečico za 25-30 minut. V tem času se robovi zapečejo, porjavijo, buča se zmehča in malo zmanjša, iz pečice pa se vije čaroben vonj. Če želimo bolj zapečeno bučo, peko podaljšamo za 10 minut.
Priporočilo: Bučo po želji začinimo z izbranimi dodatki in ponudimo po zeljni juhi kot prilogo popečeni svinjski zarebrnici in solati s čičerko.
Opomba: Preden pečeno bučo začinite po okusu, jo pokusite. Morda vam bo celo najljubša brez česarkoli.
Namig: za sladko različico lahko uporabite cimet.
Deloindom.si: Tako iz oblačil odstranite madeže, ki so jih pustile buče
Naslovna fotografija: bhofack2/Getty Images
Priporočamo še: Ajdovi kaneloni s šampinjoni
Datum Objave: 3.11.2023 ob 07:11