Odprta Kuhinja

Buča v pečici namesto krompirja

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Smešno preprosta jed, ki bo iz pečice izvabila čudovite dišave. Na vaš krožnik pa prinesla okusen grižljaj.


Buče upravičeno imenujemo kraljice jeseni in večkrat bi morale biti na krožniku, saj niso le okusne, so tudi zelo zdrave. Eden od načinov priprave je peka buč v pečici. Tako pripravljene so okusen nadomestek krompirja.

Pečena buča



  • 1 kg buče (muškatna ali katera druga velika buča)

  • po želji dodatki: sol, poper, maslo, bučno olje, žajbelj


Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Buči odstranimo semenje in jo razrežemo na večje kose, približno na 15 x 15 cm.

2. Kose zložimo na pekač in pekač porinemo v pečico za 25-30 minut. V tem času se robovi zapečejo, porjavijo, buča se zmehča in malo zmanjša, iz pečice pa se vije čaroben vonj. Če želimo bolj zapečeno bučo, peko podaljšamo za 10 minut.
Priporočilo: Bučo po želji začinimo z izbranimi dodatki in ponudimo po zeljni juhi kot prilogo popečeni svinjski zarebrnici in solati s čičerko.

Opomba: Preden pečeno bučo začinite po okusu, jo pokusite. Morda vam bo celo najljubša brez česarkoli.

Namig: za sladko različico lahko uporabite cimet.

Deloindom.si: Tako iz oblačil odstranite madeže, ki so jih pustile buče

Naslovna fotografija: bhofack2/Getty Images
Priporočamo še: Ajdovi kaneloni s šampinjoni
Datum Objave: 3.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

prilogeprilogabučapečena buča

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.