Bučkina juha iz blenderja
Odpri galerijo
A+ A-
V natrpanih in vročih poletnih dneh se nemalokrat soočimo z večno dilemo: zaželimo si kremne bučkine juhe, a nimamo časa za pripravo. Še manj pa si želimo savne, ki si jo med kuhanjem zakuhamo.
Za pripravo te župe potrebujemo le nekaj minut in »high-speed blender« - mešalnik, ki pri vrtoglavi hitrosti praktično utekočini vse, kar mu pride pod rezilo. Srž hitre priprave naše juhe je ravno v divjanju mešalnika, ki se zaradi trenja elementov konkretno segreje in nam v pičlih petih minutah pripravi vročo juho.
V »high speed« blenderju se juha dejansko segreje do 85 ºC, kar je že pošteno vroče. Ne moremo je takoj pojesti, saj bi se konkretno opekli. Samo natrganje celic nima nobenega vpliva na hranila v njih, saj so te molekule preprosto premajhne, da bi jim rezilo blenderja zadalo. Na vsebnost hranilnih snovi v jedeh še najbolj vpliva visoka temperatura, zato obdrži ta juha več hranilnih snovi kot klasična župa, ki jo ob vrenju mučimo dlje časa.
Sestavine
- 3 bučke
- 250 ml zelenjavne jušne osnove
- 2 dl sladke smetane
- 1 čebula
- 0,5 žličke česna v prahu
- 1 žlička bazilike
- manjši šop drobnjaka
Po želji
- kisla smetana
- drobnjak
Priprava
1. Za brzinsko čorbo le stlačimo vse sestavine v turbo mešalnik in ga zaposlimo s 5-minutnim glasnim kričanjem.
2. Dobljeno zeleno župo zlijemo v krožnik, v sredino pa čmoknemo žlico kisle smetane in frcnemo ščepec drobnjaka.
3. Zdaj lahko v miru uživamo v kremni in aromatični juhi, ne da bi se sami skuhali nad štedilnikom.
Priporočamo še: Na obisku: Stara gostilna v Piranu pravo presenečenje
Datum Objave: 2.7.2018 ob 07:07