Odprta Kuhinja

Bučkini zvitki z mletim mesom, ki bodo hit tega poletja

Odpri galerijo
A+   A-
Nadevana poletna zelenjava je nekaj najboljša. Če obožujete čolničke z raznoraznimi polnili, vam toplo priporočamo, da se bučk lotite še na ta način.


Sestavine za pekač velikosti 30 x 18 cm



  • 1 kg bučk (cca. 3 večje bučke)

  • velika čebula

  • 2 večja stroka česna

  • 500 g mešanega mletega mesa

  • 15 g riža

  • večje jajce (L)

  • žlička peteršilja

  • sol

  • poper

  • oljčno olje

  • 500 g paradižnikovega pireja

  • 1/2 goveje ali zelenjavne jušne kocke

  • 2 dl vroče vode

  • 70 g parmezana (po okusu lahko tudi več)

  • manjša vejica rožmarina


Priprava


1. Čebulo in česen na drobno sesekljamo in ju popražimo na 3 žlicah oljčnega olja. Pustimo, da se malce ohladi.

2. K mesu dodamo riž, jajce, čebulo in česen, pol zvrhane žličke soli, 1/5 žličke popra, peteršilj. Dobro premešamo. Zmes postavimo v hladilnik, dokler pripravimo bučk.

3. Bučke operemo, odrežemo oba konca in jih nato z nožkom za lupljenje (lupilcem) po dolžini narežemo na tanke trakove.

4. Vzamemo 3 trakove in jih položimo tako, da segajo čez drugega približno do polovice. Dobimo trak širine približno 7 cm. Nanj položimo še en do dva sloja bučkinih trakov. Tako dobimo lep trak iz 2–3 slojev bučk, ki ga bomo nadevanega zvili.

5. Iz hladilnika vzamemo pripravljeno meso. Zajamemo žlico mesa, ga z rokami oblikujemo v svaljek in položimo h krajšemu robu našega bučkinega traku. Čvrsto zvijemo.

6. Zvitke polagamo v rahlo naoljen pekač. Rob bučk pri zvitkih naj bo spodaj. Tako jih polagamo enega tik ob drugem, dokler ne porabimo sestavin.

7. Pol jušne kocke, približno 1/3–1/2 žličke soli pomešamo z 2 dl vroče vode in vmešamo v paradižnikov pire. S paradižnikovo omako prelijemo zvitke v pekaču.

8. Pekač z zvitki čvrsto pokrijemo z alufolijo ali še bolje s primernim pokrovom, če ga imamo.

9. Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj, 45 minut. Nato folijo odstranimo, po vrhu potresemo naribani parmezan in odkrito pečemo še 15 minut.
Priporočamo še: Bučke: 35 receptov za glavne jedi, priloge, prigrizke, shranke in sladice
Datum Objave: 5.7.2020 ob 07:07

Več iz te teme:

bučkemleto mesobučkini zvitki

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.