
Pa tudi s hruško in ingverjem.
Priprava vam bo vzela 5-10 minut, juha pa se bo potem kuhala še okoli 20 minut.
Sestavine
– 500 g bučnega pireja ali bučnega mesa
– 0,75 l piščančje jušne osnove ali juhe
– večja hruška
– 3 velike žlice arašidovega masla
– 2 stroka česna
– 2 žlici naribanega svežega ingverja
– manjša čebula
– žlica soka limona
– pol žličke soli
– poper
– 2 pesti arašidov v lupini za okras
Priprava
1. Bučni pire ali kose buče, hruško, čebulo in jušno osnovo damo v lonec, zavremo. Nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut (do 20 minut v primeru sveže buče, da se zmehča).
2. Dodamo arašidovo maslo in vso zelenjavo s paličnim mešalnikom ali v blendreju pretlačimo v gosto juho.
3. Juho začinimo s česnom, ingverjem, sokom limone, soljo, poprom in kuhamo dalje 10 minut. Po potrebi razredčimo. Okrasimo s sesekljanimi arašidi. Po juhi ponudimo jajčne široke rezance z gobovo omako in zeljno solato s česnom.
Opomba: Hruška v juhi poskrbi za harmonijo okusov in primerno gostoto. Namesto nje pogojno uporabite jabolko.
Koristen nasvet: Vam je ostalo malo juhe? Uporabite jo v četrtek v radičevi juhi.
Ali ste vedeli: Buča se odlično ujame z različnimi živili, celo z arašidi. Ti so krasen vir beljakovin. Kakovostno arašidovo maslo vsebuje celo 25 g beljakovin na 100 g živila. Saj ne, da bi takšno količino zlahka pojedli tako na en mah …
Poskusite še: Pehtranova juha
Fotografija: Krištof Koman