Bučne smrečice

Za približno 25 smrečic.

Sestavine

– 10 dag margarine ali masla
– 4 jajca (ločimo rumenjake in beljake)
– 10 dag sladkorja
– limonova lupinica
– 5 dag grobo sesekljanega bučnega semena
– 10 dag moke
Nadev
– 2 beljaka (naredimo sneg)
– 2 žlici sladkorja
– limonova lupinica
– 8 dag fino mletih bučnih semen
– malo cimeta

Priprava

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj.

2. Jajca ločimo. Iz beljakov naredimo čvrst sneg.

3. V skledo za mešanje damo rumenjake, sladkor, limonovo lupinico in maslo ter zmešamo z ročnim mešalnikom. Dodamo sesekljano bučno seme, moko in na koncu previdno sneg iz beljakov.

4. Testo razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in pečemo 10–12 minut.

5. Medtem pripravimo nadev: snegu iz dveh beljakov primešamo fino mleto bučno seme, ki smo ga zmleli v kavnem mlinčku, dodamo limonovo lupinico in malo cimeta.

6. Iz pečice vzamemo napol pečeno testo in ga premažemo z nadevom ter vrnemo v pečico, da se speče do konca (še približno 10 minut).

7. Ko se pecivo ohladi, z modelčkom izrežemo smrečice.

Namig: Ostanke testa, ki nastanejo pri razrezu testa, lahko uporabimo za kakšno sladico iz kozarca.

Recept: Tina Smodiš
Fotografija: Leon Vidic

Poizkusite še: Krhki in vabljivi piškoti

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.