Odprta Kuhinja

Bučni bravniji z vrtinci iz kremnega sira

A+   A-
Preprosta priprava, kremni sir precej poživi pričakovani okus buče.


Sestavine



  • 6 žlic masla (sobne temperature)

  • 1 skodelica svetlega rjavega sladkorja

  • po žlička vanilje in pecilnega praška

  • 2 veliki jajci

  • 1 skodelica bučnega pireja

  • 1 skodelica navadne moke

  • pol žličke sode, četrt žličke soli

  • 1,5 žličke cimeta

  • po četrt žličke muškatnega oreščka, pimenta, ingverja


Za kremne vrtince

  • 115 g kremnega sira, 1 jajce

  • 1/3 skodelice sladkorja v prahu

  • pol žličke vanilje


Priprava


1. Pekač velikosti 20 x 30 cm obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. V večji posodi stepamo maslo s sladkorjem, dokler zmes ne postane svetlejša in penasta. Dodamo vaniljo, jajci in stepamo naprej, dokler se zmes ne poveže, ostati mora puhasta in rahla. Tedaj dodamo bučni pire.

3. V drugi posodi pomešamo vse suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo, sol in začimbe in jih narahlo vmešavamo v bučno zmes ter pretresemo v pripravljen pekač.

4. Vzamemo drugo posodo in umešamo kremni sir, jajce, sladkor v prahu, vaniljo in moko. Mešamo do 2 minuti, da zmes postane kremasta in gladka.

5. Kremo razporedimo na bučno testo in z ozkim nožem ali vilicami naredimo nekaj vrtincev.

6. Pečemo 30 do 35 minut, pečenost preverimo z zobotrebcem.

Fotografija: Mavric Pivk
Datum Objave: 16.11.2019 ob 09:11

Več iz te teme:

bučabrowniekremni sir

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja