Bučni čips: najboljši jesenski prigrizek

Odpri galerijo
A+ A-
Bučmani, pozor! Da ne bo družabno jesensko hrustljanje le v domeni kostanja, posezimo po vsestranski buči in jo nemudoma preobrazimo v hrustljav čips. Oranžni čips se super ujame z burgerji, lahko pa ga postrežemo kot samostojen prigrizek.
Sestavine
- 300 g buče hokaido
- olje za cvrtje
- sol
Priprava
1. Bučo hokaido razpolovimo in iz nje z žlico postrgamo semena, narežemo na krhlje in vsakega olupimo.
2. Krhlje narežemo na nekaj milimetrov debele trakove, pri čemer moramo uporabiti mandolino – pazimo le, da si ne narežemo še prstov.
3. Trakove buče splaknemo v cedilu pod tekočo vodo, nato jih dobro osušimo s kuhinjsko krpo.
4. V posodo z debelim dnom natočimo olje za cvrtje približno 2 cm visoko.
5. Olje počasi segrejemo na srednjo do visoko temperaturo. Za cvrtje je dovolj vroče, ko se okoli ročaja kuhalnice začnejo delati mehurčki.
6. Cvremo naenkrat 2–3 pesti osušenih bučnih trakov. Cvremo jih 3–4 minute, vmes jih nekajkrat premešamo in obrnemo.
7. Bučni čips zbiramo v široki posodi, v katero prej natlačimo nekaj plasti papirnatih brisačk.
8. Pred postrežbo posolimo.
Priporočamo še: To je zelenjavna priloga, ki je celo boljša kot rdeče zelje
Datum Objave: 7.11.2022 ob 15:11