Odprta Kuhinja

Bučni flancati

Odpri galerijo
A+   A-
Malce drugačni.


Sestavine


- 300 g ostre moke
- 300 g moke iz mletih bučnic
- 2 dl kisle smetane
- 1 dl belega vina z močno kislino
- 5 dag sladkorja v prahu
- 4 rumenjaki
- žlica bučnega olja
- pol zavitka pecilnega praška
- limonina lupinica, sol
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip

Priprava


1. V večji skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo vse druge sestavine in dobro zmešamo v gladko testo. Počiva naj 40 minut, nato ga razvaljamo približno 3 mm debelo.

2. Izrežemo pravokotnike, jim naredimo zareze na sredini in jih ocvremo v vročem olju.

3. Odlagamo jih na papirnate brisače, da se odcedi maščoba, in jih po želji potresemo s sladkornim prahom.
Preberite še: Reubenov sendvič chefa Jorga Zupana

Recept: Osnovnošolci iz Središča ob Dravi, vključeni v projekt Kuhna pa to
Fotografija: Anka Peljhan
Datum Objave: 4.3.2019 ob 14:03

Več iz te teme:

flancatibučni flancati

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja