Bučni flancati

Malce drugačni.

Sestavine

– 300 g ostre moke
– 300 g moke iz mletih bučnic
– 2 dl kisle smetane
– 1 dl belega vina z močno kislino
– 5 dag sladkorja v prahu
– 4 rumenjaki
– žlica bučnega olja
– pol zavitka pecilnega praška
– limonina lupinica, sol
– olje za cvrenje
– sladkor v prahu za posip

Priprava

1. V večji skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo vse druge sestavine in dobro zmešamo v gladko testo. Počiva naj 40 minut, nato ga razvaljamo približno 3 mm debelo.

2. Izrežemo pravokotnike, jim naredimo zareze na sredini in jih ocvremo v vročem olju.

3. Odlagamo jih na papirnate brisače, da se odcedi maščoba, in jih po želji potresemo s sladkornim prahom.

Preberite še: Reubenov sendvič chefa Jorga Zupana

Recept: Osnovnošolci iz Središča ob Dravi, vključeni v projekt Kuhna pa to
Fotografija: Anka Peljhan

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed