Bučni piškoti s koščki čokolade

Odpri galerijo
A+ A-
Še en predlog za uporabo pridelka buč.
Sestavine
- 100 g ovsenih kosmičev
- po 50 g polnozrnate in grobo mlete kokosove moke
- 300 g bučnega pireja
- jajce
- 2 žlički pecilnega praška
- žlica vaniljeve arome
- naribana lupinica pol limone
- 1/3 žličke cimeta
- 100 g temne čokolade
Priprava
1. Najprej se lotimo priprave bučnega pireja: bučo hokaido narežemo na manjše kose in odstranimo semena. Kuhamo 40 minut oziroma dokler se ne zmehča (preverimo z vilicami). Malo ohladimo in pretlačimo v mešalniku.
2. Nato se lotimo priprave piškotov: ovsene kosmiče zmeljemo v fino moko in jih v mešalniku zmešamo s preostalimi sestavinami (razen čokolado). Čokolado sesekljamo na manjše koščke in jih z žlico vmešamo v testo.
3. Velik pekač obložimo v peki papirjem. Zajamemo žlico testa (količina je odvisna od tega, kako velike piškote želimo) in prenesemo na peki papir. Kupčke z rokami oblikujemo v piškote.
4. Pečemo v pečici na 160 stopinjah približno 20 minut.
Hranilna vrednost (na 1 piškot od 10): 170 kcal, 10,6 g M, 15,5 g OH, od tega 1,5 g sladkorjev in 4,5 g prehranske vlaknine, 4 g B
Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo
Preberite še: Pečemo z Anito Šumer: Vodnik po različnih tipih mok
Datum Objave: 10.10.2017 ob 11:10