Odprta Kuhinja

Bučno-jabolčna juha

A+   A-
Zamisel in izvedba skupina Središki Antoni, OŠ Središče ob Dravi.


Sestavine


- 350 g muškatne buče
- večji krompir
- 3 kisla jabolka
- 1 čebula, 2 stroka česna
- žlica masla, 3 žlice bučnega olja
- žlička soli
- po 1/4 žličke mlete kumine in muškatnega oreščka
- 1/2 žličke paprike v prahu
- žlica kisle smetane
- kocke opečenega kruha in bučno olje za dekoracijo

Priprava


1. Na maslu prepražimo nasekljana čebulo in česen, da zadišita. Dodamo na kocke narezano bučo in krompir ter po 10 minutah praženja še jabolka. Začinimo in dušimo naprej na zmerni temperaturi in pazimo, da se ne prime na dno.

2. Premešamo in zalijemo s toliko vode, da so vse sestavine pokrite in se usedejo na dno, koščki jabolk pa priplavajo na površje. Če se nam juha zdi pregosta, dolijemo še malo vode.

3. Pokrito kuhamo približno 25 minut, ob pokušanju, ali so sestavine že mehke. Nato pretlačimo s paličnim mešalnikom ali pa zmešamo v mešalniku. Prilijemo bučno olje in dodamo kislo smetano. Po potrebi dodatno začinimo in postrežemo še toplo.
Namig: Opečemo kocke starega kruha, jih dodamo juhi in pokapamo z bučnim oljem.

Poizkusite še: Prežganka

Fotografija: Igor Zaplatil/Kuhnapato
Datum Objave: 29.1.2018 ob 14:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: