Čatni iz buče maslenke

Za 4 manjše kozarčke + pokušanje 🙂

Sestavine

– 1 kg buče maslenke (približno 800 g »mesa«)
– kislo jabolko
– za palec svežega ingverja
– 2 čilija, rdeč in zelen
– 2 stroka česna
– 3 žlice kisa
– 4 žlice medu
– 2 žlici oljčnega olja
– pol žličke soli
– 4 zvezdasti janeži

Priprava

1. Bučo olupimo in narežemo na centimeter velike kocke, nato še jabolko. Iz čilijev odstranimo semena in ju drobno narežemo. Olupimo česen in ingver. V skodelici zmešamo kis in med, dodamo še nariban ingver in dobro premešamo.

2. V večji lonec damo olje in nanj stisnemo česen, ko zadiši, dodamo čili, bučno meso in jabolka, dobro premešamo, znižamo temperaturo in zalijemo s pripravljeno mešanico. Posolimo, pokrijemo in dušimo 15 minut. Občasno premešamo. Odkrijemo, in ko tekočina povre, s še vročim čatnijem napolnimo kozarčke. V vsakega potisnemo še zvezdasti janež ali ga samo položimo na vrh (odvisno od načina zapiranja), vsekakor pa tako, da se vidi!

Namig: Čatni je odličen hladen ali topel. Pogrejemo ga kar v kozarčku, v vroči vodi … in ponudimo k mesu. Hladnega pa k siru.
Še opozorilo: Kozarce s čatnijem hranimo (če jih nismo pasterizirali) v hladilniku največ 2 tedna!

Naslovna fotografija: Slavka Ilich

Preberite še: Domači prijatelj

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.