Odprta Kuhinja

Če imate radi pistacijo, vas bo ta panakota popolnoma navdušila

Pistacijeva panakota z malinovim prelivom (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Norija, ki jo je na spletu sprožila dubajska čokolada, je hote ali nehote v pistacijevo zeleno obarvala marsikaj. Nama se je prikradla v slastno panakoto.

Pistacijeva panakota je preprost posladek, ki zahteva malo časa in znanja. Kljub drobnemu vložku se izkaže z nežno teksturo in prijetnim okusom, ki ga poživi drzen malinov preliv. Če želimo očarati tako oči kot brbončice, je to najpreprostejši način.

Sestavine

Panakota

  • 400 ml sladke smetane
  • 100 g pistacijevega namaza
  • žlica sladkorja v prahu (ali po okusu)
  • 4 listi želatine

Malinov preliv

  • 200 g zamrznjenih malin
  • 2 žlici sladkorja v prahu

Za povrh

  • sesekljane pistacije
  • sveže maline

Priprava

  1. Panakota: v kozico vlijemo smetano in dodamo pistacijev namaz.
  2. Po želji vmešamo še sladkor v prahu – odvisno od sladkosti namaza. Segrevamo, da zavre.
  3. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico s smetano.
  4. Mešamo, da se želatina povsem stopi, nato zmes vlijemo v modelčke za panakoto. Postavimo jih v hladilnik za vsaj 4 ure.
  5. Malinov preliv: v kozico stresemo zamrznjene maline in sladkor v prahu. Kuhamo, da se maline povsem razpustijo, nato jih fino pretlačimo.
  6. Postrežba: lonček zvrnemo na krožnik in iz njega izbezamo panakoto. Po njej potresemo sesekljane pistacije in razporedimo sveže maline. Čez panakoto polijemo vroč malinov preliv.

Priporočamo še: Mesne kroglice iz pečice (VIDEO)

Datum Objave: 29.1.2025 ob 08:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: