Če imate radi pistacijo, vas bo ta panakota popolnoma navdušila
![Pistacijeva panakota z malinovim prelivom (Foto: Midva kuhava)](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20250129/1978769.max-1280x1280.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Norija, ki jo je na spletu sprožila dubajska čokolada, je hote ali nehote v pistacijevo zeleno obarvala marsikaj. Nama se je prikradla v slastno panakoto.
Pistacijeva panakota je preprost posladek, ki zahteva malo časa in znanja. Kljub drobnemu vložku se izkaže z nežno teksturo in prijetnim okusom, ki ga poživi drzen malinov preliv. Če želimo očarati tako oči kot brbončice, je to najpreprostejši način.
Sestavine
Panakota
- 400 ml sladke smetane
- 100 g pistacijevega namaza
- žlica sladkorja v prahu (ali po okusu)
- 4 listi želatine
Malinov preliv
- 200 g zamrznjenih malin
- 2 žlici sladkorja v prahu
Za povrh
- sesekljane pistacije
- sveže maline
Priprava
- Panakota: v kozico vlijemo smetano in dodamo pistacijev namaz.
- Po želji vmešamo še sladkor v prahu – odvisno od sladkosti namaza. Segrevamo, da zavre.
- Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico s smetano.
- Mešamo, da se želatina povsem stopi, nato zmes vlijemo v modelčke za panakoto. Postavimo jih v hladilnik za vsaj 4 ure.
- Malinov preliv: v kozico stresemo zamrznjene maline in sladkor v prahu. Kuhamo, da se maline povsem razpustijo, nato jih fino pretlačimo.
- Postrežba: lonček zvrnemo na krožnik in iz njega izbezamo panakoto. Po njej potresemo sesekljane pistacije in razporedimo sveže maline. Čez panakoto polijemo vroč malinov preliv.
Priporočamo še: Mesne kroglice iz pečice (VIDEO)
Datum Objave: 29.1.2025 ob 08:01