Če ne veste, kam z vsemi češnjami, naredite ta sirup

Češnje v sirupu bodo zvezda pri postrežbi sladic. Z njim prelijte kolače, sladoled, izboljšajte cesarski praženec …

Takšen sirup je rešilna bilka za takrat, ko bi nekaj sladkega, pa nimate ne časa ne volje, da bi začeli z ustvarjanjem. Iz zamrzovalnika pograbite sladoled in ga preprosto dopolnite s tem odličnim shrankom. Tudi ostale dobrote, denimo zavitki, panakota, kreme, strjenke in še bi lahko naštevali, bodo v družbi omamnih češenj dobesedno zacveteli. Mi smo dišečo in svetlečo polivko dodali tudi na naše jogurtovo pecivo.

Iz priporočenih količin smo skuhali približno štiri manjše kozarčke.

Češnje v sirupu

  • 500 g češenj
  • 200 ml portovca ali terana
  • 3 cimetove palčke
  • 300 ml vode
  • 100 g sladkorja

Priprava

1. Kozarčke za vlaganje očistimo in segrevamo približno 10 minut na 100 stopinjah. Češnjam odstranimo koščice.

2. Vse sestavine stresemo v posodo, premešamo in postavimo na ogenj. Ko zavre, kuhljamo približno 20 minut, da se sirup zgosti.

3. Še vročega prelijemo v kozarčke in tesno zapremo.

Namig: Za brezalkoholno različico namesto vina uporabite češnjev ali višnjev sok.
Priporočamo še: Če ostane posoda v pomivalnem stroju umazana, najprej preverite to

Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/Kult 316, BIC Ljubljana
Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Deloindom: 6 idej, kako pričarati slog počitniške hiše
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed