Odprta Kuhinja

Če ne veste, kam z vsemi češnjami, naredite ta sirup

Odpri galerijo
A+   A-
Češnje v sirupu bodo zvezda pri postrežbi sladic. Z njim prelijte kolače, sladoled, izboljšajte cesarski praženec …


Takšen sirup je rešilna bilka za takrat, ko bi nekaj sladkega, pa nimate ne časa ne volje, da bi začeli z ustvarjanjem. Iz zamrzovalnika pograbite sladoled in ga preprosto dopolnite s tem odličnim shrankom. Tudi ostale dobrote, denimo zavitki, panakota, kreme, strjenke in še bi lahko naštevali, bodo v družbi omamnih češenj dobesedno zacveteli. Mi smo dišečo in svetlečo polivko dodali tudi na naše jogurtovo pecivo.

Iz priporočenih količin smo skuhali približno štiri manjše kozarčke.

Češnje v sirupu



  • 500 g češenj

  • 200 ml portovca ali terana

  • 3 cimetove palčke

  • 300 ml vode

  • 100 g sladkorja


Priprava


1. Kozarčke za vlaganje očistimo in segrevamo približno 10 minut na 100 stopinjah. Češnjam odstranimo koščice.

2. Vse sestavine stresemo v posodo, premešamo in postavimo na ogenj. Ko zavre, kuhljamo približno 20 minut, da se sirup zgosti.

3. Še vročega prelijemo v kozarčke in tesno zapremo.
Namig: Za brezalkoholno različico namesto vina uporabite češnjev ali višnjev sok.

Priporočamo še: Če ostane posoda v pomivalnem stroju umazana, najprej preverite to

Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/Kult 316, BIC Ljubljana
Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Deloindom: 6 idej, kako pričarati slog počitniške hiše
Datum Objave: 24.6.2022 ob 07:06

Več iz te teme:

sirupčešnječešnje v sirupu

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja