Odprta Kuhinja

Če želite najbolj puhasta umešana jajca, dodajte to sestavino

Dobro pripravljena jajca za zajtrk lahko polepšajo cel dan. (Foto: Maria_Lapina/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Dobro pripravljena umešana jajca za zajtrk lahko polepšajo cel dan. Sestavina, ki jo doda ta chefinja, vas bo presenetila.

Za zajtrk si pogosto pripravimo jajca in mnogi nutricionisti pravijo, da je to dobra odločitev ob začetku dneva. Odločiti pa se moramo še, na katerega od stoterih načinov jih bomo pripravili. Izbiramo lahko med omleto, jajci na oko, umešanimi in še bi lahko naštevali v nedogled, a bomo izbrali kar slednje. Vprašanje pa je, kako pripraviti najboljšo različico.

Preberite tudi: Kdaj je pust 2024 in sladica, na katero v tem obdobju ne smete pozabiti

No, tudi na to vprašanje smo si že odgovorili. Pravzaprav smo odgovor našli pri instagram chefinji Meredith Hayden, ki na družbenih omrežjih ustvarja pod imenom Wishbone Kitchen. Nedavno nam je razkrila skrivno sestavino, ki jo vmeša v jajca, da postane njihova tekstura neverjetno puhasta. 

Morda si mislite, da gre za sladko ali kislo smetano, kanček masla ali kakšno podobno sestavino, s katero navadno izboljšujemo konsistenco jedi. A tokrat vas bo izbor zares presenetil. No, vsaj nas je.

Zgoraj omenjena chefinja namreč slovi po izjemno okusnih zajtrkih in dejala je, da jo uporabniki spleta ves čas sprašujejo, kako doseže tako puhasto teksturo umešanih jajc. Trik je razkrila kar z video receptom in ne bi si mislili, da je skrivna sestavina prav nič drugega kot običajna voda iz pipe.

Postopek priprave gre nekako takole. V skledo ubijemo dve do tri jajca na osebo in vanjo dodamo za približno dve do tri žlice hladne vode. Nato jajca stepemo, da je zmes popolnoma gladka. Na štedilniku segrejemo ponev z zajetnim kosom masla. Ko je slednje stopljeno, v ponev vlijemo stepena jajca.

Robove umešanih jajc s spatulo potiskamo proti sredini ponve, tako da surova jajca na sredini znova stečejo proti robovom. To delamo počasi in previdno, toliko časa, da je v ponvi le še približno 10 odstotkov zmesi surove. Takrat ponev pokrijemo s pokrovko in jajca pustimo počivati približno minuto. Nato jih postrežemo s poljubnimi prilogami.

image_alt
Jajčni mafini z brokolijem in feto

Onaplus.si: To je najbolj zdrav citrus, pravijo strokovnjaki (uničuje rakave celice)

Datum Objave: 18.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

umešana jajcajajcazajtrk

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.