Čevapčiči: odličen recept, da jih bomo končno lahko naredili sami
Odpri galerijo
A+ A-
Prvi recept iz knjige Balkan ekspres, zapisan v poglavju Top 10. To je osnovni recept, prilagojen kompromis in solidna osnova za vse domače piknike, zapiše Matej Fišer.
Čevapčiči
Za 4 osebe.
- 700 g svinjskega mesa (pleče, bočnik, vrat)
- 300 g govejega vratu
- 3 žličke soli
- pol žličke mletega popra
- žlička sode bikarbone
- 200 ml gazirane mineralne vode
Priprava
1. Meso narežemo na kocke z robom 3 cm in zmeljemo v mesoreznici z nožem premera 8 mm.
2. Solimo in popramo, premešamo in še enkrat zmeljemo v mesoreznici z nožem premera 3 mm.
3. Dodamo sodo bikarbono in začnemo mešati. Postopoma prilivamo mineralno vodo. Mešamo tako dolgo, da masa postane kompaktna in se ne oprijema prstov.
4. Maso pustimo približno 6 ur na temperaturi do največ +4 °C. Nato jo posvaljkamo v čevapčiče premera 2 cm in dolžine 5 cm.
5. Pečemo na ogretem žaru, 6–8 minut: čevapčiči morajo biti zunaj lepo pečeni, znotraj pa še vedno sočni.
Priporočamo še: Pozabite na aperol spritz, to je hit tega poletja
Fotografija: Matej Fišer
Datum Objave: 19.6.2023 ob 09:06