Odprta Kuhinja

Ceviche z brancinom

Odpri galerijo
A+   A-
Latinskoameriška pogruntavščina, pri kateri za »kuhanje« ribe poskrbi kislina v limonovem in limetinem soku.


Sestavine


- 300 g fileja brancina
- 3 limone, 2 limeti
- oljčno olje
- paradižnik
- čili, 2 ščepca soli
- mlada čebula, rdeča čebula
- po ščepec koriandra in popra
Sorodna vsebina: Osnove: kako filiramo ribo

Priprava


1. Najprej se z ostrim nožem lotimo rib­jega fileja. S kožo navzdol ga vržemo na desko in zarežemo tik ob koži. Z eno roko pritisnemo na file, z drugo pa mu z dolgim rezom odstranimo kožo.

2. Belo meso narežemo na enakomerne kockice in jih vržemo v kopel iz soka limon in limet. Vse skupaj pokrijemo s folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik.

3. Zelenjavo narežemo na enako velike koščke kot brancina.

4. Ko je brancin mlečno bele barve, sok odcedimo, meso pa stresemo k zelenjavi. Prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s suhim koriandrom. Posolimo in popopramo, nato pa vse skupaj s kuhalnico previdno premešamo, največ pet obratov.

5. Tako: ceviche je pripravljen! Postrežemo ga lahko na krekerjih, kosu popečenega kruha ali kar v kozarčku. Od zdaj lahko za odličnega brancina pustimo žar kar doma.
Poizkusite še: Čokoladna skutna torta
Datum Objave: 31.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

brancinceviche

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.