Chili con carne s fižolom in koruzo

Odpri galerijo
A+ A-
Pripravljen dan prej je najboljši.
Priprava 10 minut, čas kuhanja 30–60 minut.
Sestavine
- 750 g govedine (pleče ali stegno)
- žlica olja, žlica masla
- 2 žlici moke
- pločevinka vloženega paradižnika
- sol, 1/2 žličke mlete kumine
- 1/2 žličke celih kuminovih semen
- 2 stroka česna
- 1–2 suha feferona
- 300 g kuhanega ali vloženega rdečega fižola
- pločevinka vložene koruze
- kisla smetana po okusu
Priprava
1. Meso narežemo na majhne koščke in v široki kozici na olju in maslu dobro popražimo.
2. Nato ga poprašimo z moko, krepko premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo 2 dcl vode.
3. Solimo, začinimo z mleto in celo kumino, drobno sesekljanim čilijem oziroma feferonom, strtim strokom česna in pokrito kuhamo od pol do ene ure, da se meso zmehča. Po potrebi prilivamo vodo.
4. Nazadnje v jed dodamo kuhan rdeči fižol in koruzo, kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom ali tortiljami in žličko kisle smetane, ki nekoliko omili pekoč okus čilija.
Koristen nasvet: Chili con carne je boljšega okusa in predvsem hitreje na mizi, če ga naredimo dan prej, naslednji dan pa le pogrejemo in obrok dopolnimo s prilogo in solato.
Poskusite še: chilli sin carne
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.1.2020 ob 08:01