Čičerkina krema s koščki čokolade

Čičerka: dovolj nevtralna za sladko in slano

Sestavine

– 240 g konzervirane čičerke
– 2 žlici naravnega arašidovega masla
– žlička medu
– 1/2 žlice vaniljeve arome
– ščepec soli
– 1/4 žličke cimeta
– pribl. 5 žlic vode ali mleka
– vrstica temne čokolade

Priprava

1. Čičerko dobro speremo in odcedimo ter v multipraktiku zmeljemo do gladkega. Nato dodamo naravno arašidovo maslo, med, vaniljevo aromo, cimet in sol ter spet premešamo. Po žlicah dodajamo vodo do želene konsistence.

2. Čokolado na drobno nasekljamo in z žlico vmešamo v dobljeno kremo.

3. Razdelimo na tri porcije in ponudimo z nekaj arašidi ali svežim jagodičevjem.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 3): 190 kcal, 8 g M, 25 g OH, od tega 4 g sladkorja in 5,3 g prehranskih vlaknin, 6,7 g B

Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Kvinojine ploščice z arašidovim maslom

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.