Čoko-vaniljeve lučke
Odpri galerijo
A+ A-
Klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.
Prijetna osvežitev v poletnih dneh. Za šest ali sedem lučk (odvisno od velikosti modelčkov).
Sestavine
- 2 dl sladke smetane
- 2 dl mleka
- žlička škroba
- 1/2 žličke vanilje v prahu
- 60 g sladkorja
- 2 žlici polnomastnega grškega jogurta
- 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne)
Priprava
1. Čokolado nalomimo na drobne koščke, jo stresemo v manjšo skodelico in postavimo na stran.
2. Sladko smetano (nestepeno) in mleko zmešamo.
3. Žličko škroba zmešamo z žlico vode, da se razpusti, ter dodamo k mlečni mešanici. Postavimo na štedilnik, dodamo še vaniljo, sladkor in zavremo. Kuhljamo 3–5 minut, ravno toliko, da se začne gostiti.
4. Polovico mlečne zmesi vlijemo k čokoladi. Mešamo, da se popolnoma raztopi. Čokoladno zmes nadevamo v modelčke in postavimo v zamrzovalnik za dobrih 20 minut. Preostala zmes – samo vaniljeva – naj se medtem malce ohladi, nato vanjo primešamo še grški jogurt. Nadevamo jo na čokoladno zmes in vse skupaj vrnemo v zamrzovalnik. Po dobre pol ure v sladoled potisnemo še leseno palčko, nato pustimo, da popolnoma zmrzne (vsaj 4 ure).
Namig: Po želji lučke oblijemo še s stopljeno čokolado in potresemo z oreščki, kokosom, zdrobljenimi piškoti ...
Fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 24.6.2019 ob 10:06