Odprta Kuhinja

Čoko-vaniljeve lučke

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.



Prijetna osvežitev v poletnih dneh. Za šest ali sedem lučk (odvisno od velikosti modelčkov).

Sestavine


- 2 dl sladke smetane
- 2 dl mleka
- žlička škroba
- 1/2 žličke vanilje v prahu
- 60 g sladkorja
- 2 žlici polnomastnega grškega jogurta
- 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne)

Priprava


1. Čokolado nalomimo na drobne koščke, jo stresemo v manjšo skodelico in postavimo na stran.

2. Sladko smetano (nestepeno) in mleko zmešamo.

3. Žličko škroba zmešamo z žlico vode, da se razpusti, ter dodamo k mlečni mešanici. Postavimo na štedilnik, dodamo še vaniljo, sladkor in zavremo. Kuhljamo 3–5 minut, ravno toliko, da se začne gostiti.

4. Polovico mlečne zmesi vlijemo k čokoladi. Mešamo, da se popolnoma raztopi. Čokoladno zmes nadevamo v modelčke in postavimo v zamrzovalnik za dobrih 20 minut. Preostala zmes – samo vaniljeva – naj se medtem malce ohladi, nato vanjo primešamo še grški jogurt. Nadevamo jo na čokoladno zmes in vse skupaj vrnemo v zamrzovalnik. Po dobre pol ure v sladoled potisnemo še leseno palčko, nato pustimo, da popolnoma zmrzne (vsaj 4 ure).
Namig: Po želji lučke oblijemo še s stopljeno čokolado in potresemo z oreščki, kokosom, zdrobljenimi piškoti ...

Fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 24.6.2019 ob 10:06

Več iz te teme:

čokoladasladoledlučkevanilija

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja