Čokoladna arašidova jajčka

Za tiste, ki se tudi letos ne boste opogumili s potico: veliko je še sladkega, kar lahko vašo mizo naredi resnično praznično. Tudi ti mamljivi čokoladni pirhci.

Sestavine

– žlica arašidovega masla
– 40 g navadnega masla
– 90 g mletih mandljev
– 50 g sladkorja v prahu
– ščep vanilje
– 200 g temne čokolade
– 2 žlički masla

Priprava

1. V posodi najprej zmešamo arašidovo in navadno maslo. Oboje naj bo sobne temperature.

2. Dodamo sladkor v prahu, mlete mandlje in vaniljo. Dobro stepemo, da dobimo gosto maso, iz katere bomo oblikovali jajca. Če je premehka, dodamo še žlico mletih mandljev.

3. Oblikujemo manjša jajčka. Zlagamo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, nato jih postavimo za 20 minut v zamrzovalnik.

4. Medtem nad paro ali v mikrovalovni pečici stopimo čokolado z maslom.

5. Jajčka »oblečemo« v čokolado in jih polagamo nazaj na peki papir. Po želji jih okrasimo z oreščki.

6. Hranimo v hladilniku.

Priporočamo še: Pisani velikonočni kolački s korenčkom (brez laktoze)

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana