Čokoladna omleta po schwarzwaldsko
Odpri galerijo
A+ A-
Ne upirajte se je, ker je tako puhasta, lahka ... Neke vrste pohorska omleta, samo da je čokoladna.
Kombinacija različnih tekstur, pa čokoladne sladkosti, ki jo osvežimo z višnjami iz kozarca, je zares mamljiva – ta omleta je tako dobra, da vam bo kar stekla po grlu.
Sestavine
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 20 g moke
- žlica mleka
- 20 g sladkorja v prahu
- za noževo konico soli
- 15 g nesladkanega kakava
- žlica masla za peko in moka za pekač
Nadev
- 60 g višnjeve marmelade
- 150 g pudinga, čokolada (lahko kupimo že pripravljenega)
- približno 15 višenj iz kompota
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo ponev ali pekač premera 23 cm ter ga pomažemo z oljem in potresemo z moko.
2. Jajca ločimo, nato rumenjakoma dodamo sladkor in ju penasto stepemo. Dodamo mleko, moko in kakav ter dobro premešamo.
3. Beljake s soljo stepemo v sneg in ga na roke narahlo vmešamo v jajčno maso.
4. Vlijemo v pekač in pečemo 11–12 minut (in ne več).
5. Omleto še vročo takoj obrnemo na krožnik in polovico namažemo z marmelado, nato s pudingom in obložimo z višnjami ter prepognemo.
6. Potresemo s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Rulada malo drugače: biskvitni srčki s češnjami
Datum Objave: 17.2.2021 ob 08:02