Odprta Kuhinja

Čokoladna omleta po schwarzwaldsko

Odpri galerijo
A+   A-
Ne upirajte se je, ker je tako puhasta, lahka ... Neke vrste pohorska omleta, samo da je čokoladna.



Kombinacija različnih tekstur, pa čokoladne sladkosti, ki jo osvežimo z višnjami iz kozarca, je zares mamljiva – ta omleta je tako dobra, da vam bo kar stekla po grlu.

Sestavine



  • 2 rumenjaka

  • 3 beljaki

  • 20 g moke

  • žlica mleka

  • 20 g sladkorja v prahu

  • za noževo konico soli

  • 15 g nesladkanega kakava

  • žlica masla za peko in moka za pekač


Nadev

  • 60 g višnjeve marmelade

  • 150 g pudinga, čokolada (lahko kupimo že pripravljenega)

  • približno 15 višenj iz kompota


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo ponev ali pekač premera 23 cm ter ga pomažemo z oljem in potresemo z moko.

2. Jajca ločimo, nato rumenjakoma dodamo sladkor in ju penasto stepemo. Dodamo mleko, moko in kakav ter dobro premešamo.

3. Beljake s soljo stepemo v sneg in ga na roke narahlo vmešamo v jajčno maso.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 11–12 minut (in ne več).

5. Omleto še vročo takoj obrnemo na krožnik in polovico namažemo z marmelado, nato s pudingom in obložimo z višnjami ter prepognemo.

6. Potresemo s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Rulada malo drugače: biskvitni srčki s češnjami
Datum Objave: 17.2.2021 ob 08:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: