Rulada malo drugače: biskvitni srčki s češnjami

Tako se lahko ljubitelji rulade znajdete in presenetite ob prazniku zaljubljencev, ki je pred vrati.

Ob misli na sladico pogosto pomislim na rulado. Res se ji težko uprem, in če se le da, poiščem idejo, kako jo narediti malo drugače. Z mano ste že spekli različico donavski valovi, ustvarjali receptu na žlice in z dodanim jogurtom, preskusili, kakšna je z regratom in arašidovim maslom, tokrat pa sem domišljijo usmerila na valentinovo.

Rulada kot biskvitni srčki

Testo

  • 5 jajc
  • 65 g sladkorja v prahu
  • 40 g moke
  • žlička pecilnega praška
  • noževa konica soli

Nadev

  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici češnjeve marmelade
  • kandirane češnje ali češnje iz kompota

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj, pripravimo plitek pekač približno 28 x 37 cm in ga obložimo s peki papirjem.

2. Jajca ločimo, beljakom dodamo sol in stepemo čvrst sneg.

3. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da barva posvetli in postane zmes rahlejša, nato dodamo moko in pecilni prašek ter počasi mešamo naprej, da se sestavine med seboj povežejo.

4. Dodamo sneg in narahlo ročno premešamo, da dobimo gladko bis­kvitno testo. Vlijemo ga na pekač, poravnamo in pečemo 15 minut.

5. Pečen biskvit še vroč obrnemo na drug peki papir, odstranimo že uporabljenega in z obeh strani (!) tesno zvijemo. Dobimo dve ruladici tesno eno ob drugi, konce papirja povežemo, zato da obstaneta v tem položaju. Pustimo kratek čas, da se rulada ohladi.

6. Smetano in marmelado pomešamo med seboj, odvijemo rulado in na hitro premažemo z nadevom, nato zvijemo nazaj eno ob drugo. Z ostrim nožem narežemo na dober centimeter široke kose.

7. Narezane ruladice položimo na krožnik, nato jih spodaj s prsti oblikujemo v konico in tako dobimo srce, v prostor med konico in okroglim delom pa namestimo kandirano češnjo, tako bo oblika obstala. Če bomo uporabili češnje iz kompota, jih moramo dobro odcediti.

8. Potresemo s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Nov trik za lupljenje krompirja v treh potezah
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed