Odprta Kuhinja

Čokoladni kolač s hruškami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Biskvit je lahek in sočen!



Za 1 pekač.

Sestavine


- 4 jajca
- 4 hruške
- malo limonovega soka
- 200 g temne čokolade (za kuhanje)
- 80 g trsnega sladkorja
- ščep soli
- 100 g gladke moke
- vaniljev sladkor ali semena enega vaniljevega stroka
- pecilni prašek oziroma vinski kamen
- 80 g masla

Sestavine


1. Čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Hruške olupimo in očistimo pešk, narežemo jih na kocke ter pokapljamo z malo limonovega soka, da obdržijo barvo. Pečico segrejemo na 180 ºC.

2. Beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake z mešalnikom ali metlico penasto umešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, potem počasi prilijemo mlačno čokoladno zmes in dobro premešamo.

3. Z metlico vmešamo presejano moko in pecilni prašek ter sol, postopoma dodajamo sneg in ga nežno vmešamo v zmes.

4. Pekač – lahko je okrogel tortni, kvadraten ali podolgovat – dobro namastimo. Na dno denemo malo testa in ga poravnamo, nanj naložimo del hrušk, jih prekrijemo s testom, sledi plast hrušk in končno plast testa. Tako hruške med peko ne bodo zlezle proti dnu. Potisnemo v ogreto pečico in pečemo približno 35–40 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu, kolač se odlično ujame s kepico vaniljevega sladoleda ali smetano.
Priporočamo še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 18.9.2018 ob 07:09

Več iz te teme:

sladicakolačhruške

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja