Čokoladni kolač s slivami

Vijoličasto v objemu rjavega. Ta kolač bo popoln, če dodate malo kremnega sira, za najbolj uživaške morda tudi kavnega sirupa.

Sestavine

– 170 g masla
– 170 g nasekljane grenke čokolade (najmanj 70 odstotkov kakava)
– 0,5 kg zelo zrelih sliv
– 5 jajc, 300 g sladkorja
– 180 g moke, žlica pecilnega praška
– četrt žličke soli

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj.

2. Večji okrogel pekač obložite s peki papirjem, obod premažite z maslom.

3. Slive dobro zmeljite. Potrebujete približno 370 g gladkega pireja.

4. Zmešajte čokolado in maslo v posodi, postavljeni nad drugo, v kateri nežno vre voda. (Zgodnja posoda naj se ne dotika vode.) Mešajte, dokler se oboje ne stopi in poveže. Odmaknite s štedilnika in dodajte še slivov pire.

5. V drugi skledi penasto umešajte jajca in sladkor (količina naj naraste za trikrat – to bo trajalo 10 do 12 minut).

6. Približno tretjino jajčne zmesi nežno dodajte v čokoladno, da se »sprosti«, nato primešajte preostanek.

7. Moko, pecilni prašek in sol zmešajte v tretji skledi in dodajte k mokrim sestavinam, previdno mešajte, dokler ne dobite enotnega testa.

8. Zmes preložite v pripravljeni pekač in postavite v ogreto pečico. Peče naj se 45 do 55 minut. Vzemite iz pečice, kolač pa pustite v pekaču, da se popolnoma ohladi.

Namig: Med ohlajanjem se bo kolač na sredi rahlo vdrl. V ta del lahko naložite stepeno smetano ali kremni sir ter poprašite z grenkim kakavom.
Preberite še: Novi gurmanski kotički na Hrvaškem, ki jih morate obiskati še to poletje

Foto: Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed