Odprta Kuhinja

Crème brûlée z rožmarinom in limono

A+   A-
Aromatična klasika!


Sestavine


- 300 g smetane, 45 g sladkorja
- 80 g rumenjakov
- vejica rožmarina
- lupinica 1 limone

Priprava


1. Sladkor, rumenjake, drobno nasekljan rožmarin in nastrgano limonovo lupino z metlico dobro zmešamo.

2. Smetano zavremo in zlijemo na rumenjake.

3. Prestavimo v vrč in pustimo stati približno pol ure, da iz kreme izginejo vsi mehurčki zraka.

4. Nato jo prelijemo v manjše keramične ali steklene ognjevarne posodice ter postavimo v pekač z vodo.

5. Pečico nastavimo na 80 stopinj in pečemo 80 minut. Če imamo morda konvekcijsko pečico, jo nastavimo na kuhanje (paro) in čas kuhanja zmanjšamo za 20 minut.

6. Ko kremo vzamemo iz pečice, jo ohlajeno postavimo še v hladilnik za 2 uri.

7. Pred serviranjem potresemo s kristalnim sladkorjem in s plinskim gorilnikom zapečemo.
Poizkusite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Recept: Marko Gorela, Kužina
Fotografija: Lovro Rozina, Vida Dimovska
Datum Objave: 14.2.2019 ob 07:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: