Odprta Kuhinja

Čudežni puding iz samo dveh sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
To pa je presenečenje leta. Ne boste verjeli, kaj v sebi skriva ta prelestno svetlikajoči se posladek! Vse, kar potrebujete, so kakiji, grenek kakav in silikonski kalup za peko kolača.


Ne verjamete? Tudi jaz sem bila skeptična, ko sem v italijanski reviji, ki si je za osrednjo temo izbrala kaki, uzrla kozarčke, poimenovane kakijev puding. A radovednost mi ni dala miru, zato sem hitro zmlela zelo zrel sadež, polovico nalila v skodelico za espresso, drugi polovici primešala kakav in prelila v drugo skodelico. Oboje sem postavila v hladilnik in se vrnila čez pol ure. Kaki brez kakava je bil še vedno tekoč, drugi pa – na las podoben čokoladnemu pudingu, ne le po videzu, tudi po teksturi. Ta jesenski sadež pa je tudi ravno prav neizrazit, da v kombinaciji s kakavom tvori pravi čokoladni okus. Nekoliko bolj sadno lahkoten, a vseeno – presenetljivo okusen.

Tako je nastala ta najverjetneje najbolj zdrava in najbolj preprosta nedeljska sladica, kar jih poznam. Da boste zadovoljni z rezultatom, uporabite popolnoma zrele sadeže, le tako bo puding zares svileno gladek in vam ust ne bo potegnil v šobo. Če ga ne boste postregli v kozarčkih, nujno uporabite silikonski kalup, sicer strjene gmote ne boste spravili iz oklepa.

Navedeni količini sestavin zadoščata za silikonski pekač klasične velikosti ali več manjših.

Čudežni puding



  • približno kilogram zrelega kakija (že očiščenega)

  • 3 žlice temnega kakava


Priprava


1. Kaki narežemo na manjše kose in stresemo v visoko posodo. Dodamo kakav.

2. Kar s paličnim mešalnikom naredimo smuti, ki ga prelijemo v pekač. (Seveda lahko uporabite tudi blender.)

3. Postavimo v hladilnik vsaj za kakšno uro.

4. Pekač pokrijemo s servirnim krožnikom in vse skupaj obrnemo. Puding bo takoj padel iz kalupa.

5. Lahko ponudimo s stepeno smetano ali kakšnim dobrim jesenskim koktajlom.
Priporočamo še: Najboljši namigi, ki bodo olajšali pripravo martinove pojedine v zadnjem hipu
Datum Objave: 11.11.2022 ob 09:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: