Čudežni puding iz samo dveh sestavin

To pa je presenečenje leta. Ne boste verjeli, kaj v sebi skriva ta prelestno svetlikajoči se posladek! Vse, kar potrebujete, so kakiji, grenek kakav in silikonski kalup za peko kolača.

Ne verjamete? Tudi jaz sem bila skeptična, ko sem v italijanski reviji, ki si je za osrednjo temo izbrala kaki, uzrla kozarčke, poimenovane kakijev puding. A radovednost mi ni dala miru, zato sem hitro zmlela zelo zrel sadež, polovico nalila v skodelico za espresso, drugi polovici primešala kakav in prelila v drugo skodelico. Oboje sem postavila v hladilnik in se vrnila čez pol ure. Kaki brez kakava je bil še vedno tekoč, drugi pa – na las podoben čokoladnemu pudingu, ne le po videzu, tudi po teksturi. Ta jesenski sadež pa je tudi ravno prav neizrazit, da v kombinaciji s kakavom tvori pravi čokoladni okus. Nekoliko bolj sadno lahkoten, a vseeno – presenetljivo okusen.

Tako je nastala ta najverjetneje najbolj zdrava in najbolj preprosta nedeljska sladica, kar jih poznam. Da boste zadovoljni z rezultatom, uporabite popolnoma zrele sadeže, le tako bo puding zares svileno gladek in vam ust ne bo potegnil v šobo. Če ga ne boste postregli v kozarčkih, nujno uporabite silikonski kalup, sicer strjene gmote ne boste spravili iz oklepa.

Navedeni količini sestavin zadoščata za silikonski pekač klasične velikosti ali več manjših.

Čudežni puding

  • približno kilogram zrelega kakija (že očiščenega)
  • 3 žlice temnega kakava

Priprava

1. Kaki narežemo na manjše kose in stresemo v visoko posodo. Dodamo kakav.

2. Kar s paličnim mešalnikom naredimo smuti, ki ga prelijemo v pekač. (Seveda lahko uporabite tudi blender.)

3. Postavimo v hladilnik vsaj za kakšno uro.

4. Pekač pokrijemo s servirnim krožnikom in vse skupaj obrnemo. Puding bo takoj padel iz kalupa.

5. Lahko ponudimo s stepeno smetano ali kakšnim dobrim jesenskim koktajlom.

Priporočamo še: Najboljši namigi, ki bodo olajšali pripravo martinove pojedine v zadnjem hipu
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana