Cvetača romanesco s pistacijami
A+ A-
Najlepša zelenjava, užitna smrekica tudi na naši mizi.
Sestavine
- srednje velika cvetača
- 2 bio zelenjavni kocki
- 3–4 žlice masla
- 70 g pistacij
Priprava
1. Večji lonec napolnimo z vodo in dodamo zelenjavni kocki ter pustimo, da zavre.
2. Cvetačo operemo, damo v lonec, tako da bo prekrita z vodo, in pustimo kuhati.
3. Kuhano cvetačo odcedimo in postavimo na cedilo, da odteče odvečna voda.
4. Maslo stopimo in dodamo grobo stolčene pistacije, pustimo nekaj trenutkov, nato prelijemo cvetačo.
Namig: To sorto cvetače, še posebno če je glava velika, kuhamo malo dlje, to je 25 do 30 minut, a nikar je ne razkuhajte.
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 20.12.2019 ob 13:12