Odprta Kuhinja

Cvetača romanesco s pistacijami

A+   A-
Najlepša zelenjava, užitna smrekica tudi na naši mizi.


Sestavine



  • srednje velika cvetača

  • 2 bio zelenjavni kocki

  • 3–4 žlice masla

  • 70 g pistacij


Priprava


1. Večji lonec napolnimo z vodo in dodamo zelenjavni kocki ter pustimo, da zavre.

2. Cvetačo operemo, damo v lonec, tako da bo prekrita z vodo, in pustimo kuhati.

3. Kuhano cvetačo odcedimo in postavimo na cedilo, da odteče odvečna voda.

4. Maslo stopimo in dodamo grobo stolčene pistacije, pustimo nekaj trenutkov, nato prelijemo cvetačo.
Namig: To sorto cvetače, še posebno če je glava velika, kuhamo malo dlje, to je 25 do 30 minut, a nikar je ne razkuhajte.

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 20.12.2019 ob 13:12

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogecvetačapistacijeromanesco

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.