Cvetača romanesco s pistacijami

Najlepša zelenjava, užitna smrekica tudi na naši mizi.

Sestavine

  • srednje velika cvetača
  • 2 bio zelenjavni kocki
  • 3–4 žlice masla
  • 70 g pistacij

Priprava

1. Večji lonec napolnimo z vodo in dodamo zelenjavni kocki ter pustimo, da zavre.

2. Cvetačo operemo, damo v lonec, tako da bo prekrita z vodo, in pustimo kuhati.

3. Kuhano cvetačo odcedimo in postavimo na cedilo, da odteče odvečna voda.

4. Maslo stopimo in dodamo grobo stolčene pistacije, pustimo nekaj trenutkov, nato prelijemo cvetačo.

Namig: To sorto cvetače, še posebno če je glava velika, kuhamo malo dlje, to je 25 do 30 minut, a nikar je ne razkuhajte.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed