Odprta Kuhinja

Doma pripravljene kocke za pomoč imunskemu sistemu

Fotografija: Dar1930/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Zima sicer letos ni mrzla, vseeno pa moramo poskrbeti za imunski sistem.


Pred nami je novo leto in marsikdo je že spisal seznam novoletnih zaobljub, ki se jih v prihodnosti želi držati. Med njimi se pogosto znajde tudi prisega, da bomo v naslednjem krogu, ko zemlja obkroži pot okoli sonca, bolj temeljito skrbeli za svoje telo. V kategorijo zdravje tako lahko uvrstimo marsikatero zaobljubo – da bomo bolj pridno telovadili, bolj redno in kakovostno jedli, upoštevali dieto in v telo vnašali vse potrebne vitamine. Mi vam bomo danes pomagali pri slednji, zato spodaj strežemo z idejo, kako doma pripraviti kocke za pomoč imunskemu sistemu.

Zdravih navad se včasih ni najlažje držati, sploh takrat, ko uvajamo nove. Različne raziskave navajajo mešane rezultate, ena izmed njih je na primer pokazala, da moramo za ustalitev nove rutine v svoj vsakdan pri njej vztrajati vsaj 21 dni zapored. Precej težko, kajne? Priznamo, da se tudi nam večkrat zgodi, da prej odnehamo. No, tokrat bomo skrbi za imunski sistem gotovo posvetili več pozornosti, še prej pa poskrbeli, da bo izvedba od nas zahtevala kar se da malo energije.


K receptu za imunske kocke, torej. Če pomislimo na vprašanje, kaj iz hladilnika bi lahko v zimskih dneh podprlo naše zdravje, se spomnimo na marsikatero sadje in zelenjavo. Tudi na med, na primer. Tokrat se bomo pri recepturi odločili za magični korenini, ki kar pokata od zdravja. Ingver in kurkuma, seveda! Za zalogo vitamina C bomo dodali še limono in naša vitaminska bomba je pripravljena. Skoraj.

Še prej moramo namreč korenini olupiti, enako naredimo tudi z limono, če ni ekološke pridelave. Vse skupaj narežemo in dobro zmiksamo v blenderju. Nastalo kašico nato vlijemo v modelčke za led in zamrznemo. Vsak dan iz zamrzovalnika vzamemo po eno kocko, jo prelijemo z vročo vodo in že je tu odličen vitaminski napitek, ki bo pomagal, da bomo brez težav premagovali gripe, prehlade in podobne zimske nadloge. Po želji lahko v mešanico dodate tudi druge sestavine – na primer korenček, ananas ali pomarančo.
Preberite še: Šelinka: zimska enolončnica s tradicijo

Fotografija: Dar1930/Getty Images
Datum Objave: 31.12.2022 ob 07:12

Več iz te teme:

limonakurkumaingverimunski sistem

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.